evacuat en ambulància

Renco Evenepoel cau per un pont a la Llombardia

La perla del ciclisme, de 20 anys, es trenca la pelvis al precipitar-se pel buit

zentauroepp54504558 topshot   deceuninck   quick step belgium rider remco evenep200815175017

zentauroepp54504558 topshot deceuninck quick step belgium rider remco evenep200815175017 / MARCO BERTORELLO

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Remco Evenepoel, la sensació ciclista de l’any, de només 20 anys, ha tingut aquesta tarda una gravíssima caiguda en el curs de la disputa del Giro de la Llombardia, conegut ara com a Il Llombardia. Evenepoel no va poder controlar la bici a la sortida d’un revolt i va sortir disparat i va caure al buit des d’un pont. Les assistències de salvament de la carrera van haver de fer servir cordes per arribar fins al ciclista, que no va perdre el coneixement però es va fracturar la pelvis, amb contusió pulmonar. Adeu a la temporada i al seu objectiu de debutar al Giro.

Evenepoel corria Il Lombardia per intentar una nova victòria després d’un any fantàstic, sobretot després de reprendre’s el ciclisme interromput, com tantes coses, per la pandèmia. Fins a la caiguda d’aquest dissabte ho havia guanyat tot amb autoritat. Aquest mes d’agost s’havia imposat en les voltes a Burgos i Polònia.

 

Notícies relacionades

La carrera, que ha guanyat el ciclista danès de l’Astanà Jakob Fuglsang, ha sigut molt accidentada ja que, sorprenentment, un cotxe aliè a l’organització, ha irromput al recorregut tallat al trànsit rodat i ha atropellat el corredor alemany Maximilian Schachmann.

De la Cruz, segon al Dauphiné

També, aquest dissabte, ha sigut accidentada la quarta i penúltima etapa del Critérium del Dauphiné, que ha guanyat l’alemany Lennard Kämna per davant del català David de la CruzSteven Krujkwijk ha abandonat per caiguda i també se n’ha anat a terra el seu company del Jumbo i líder de la prova Primoz RoglicEgan Bernal no ha sortit a l’indicar que tenia forts dolors d’esquena. El dia anterior, la veritat, no havia trobat gaire recolzament durant l’etapa de ciclistes de l’Ineos com Chris Froome o Geraint ThomasMikel Landa, a falta d’una etapa, es troba quart de la general. 

Temes:

Itàlia