per les quarantenes

Suïssa cancel·la el Mundial de ciclisme que se celebrarà en un altre país

L'UCI anunciarà la nova seu, a Europa, abans de l'1 de setembre

Saint Christo En Jarrez (France), 12/08/2020.- Slovakian rider Peter Sagan (R) of Bora-Hansgrohe takes on the Col de Beal during the 1st stage of the Criterium du Dauphine cycling race over 218.5km between Clermont-Ferrand and Saint Christo en Jarrez, France, 12 August 2020. (Ciclismo, Francia, Eslovaquia) EFE/EPA/EDDY LEMAISTRE

Saint Christo En Jarrez (France), 12/08/2020.- Slovakian rider Peter Sagan (R) of Bora-Hansgrohe takes on the Col de Beal during the 1st stage of the Criterium du Dauphine cycling race over 218.5km between Clermont-Ferrand and Saint Christo en Jarrez, France, 12 August 2020. (Ciclismo, Francia, Eslovaquia) EFE/EPA/EDDY LEMAISTRE / EDDY LEMAISTRE (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El comitè organitzador dels Campionats del Món de ciclisme en ruta, que s’havien de disputar a Aigle-Martigny (Suïssa) del 20 al 27 de setembre, ha decidit cancel·lar la competició d’acord amb la Unió Ciclista Internacional (UCI). Les mesures del consell federal suís contra la Covid-19 fan impossible que se celebri. No obstant, la cancel·lació no vol dir que aquest any no hi hagi Mundial, sinó que la competició es portarà a terme en un altre país europeu.

Fonts coneixedores de la situació asseguren a aquest diari que abans de l’1 de setembre l’UCI anunciarà la nova ciutat que possiblement ja està acordada, ja que des de principis d’agost la federació internacional, la seu de la qual precisament és a Lausana, ja coneixia la impossibilitat de celebrar la competició a Aigle i Martigny. Per aquesta raó s’ha esperat a fer pública la cancel·lació quan ja es disposa d’un pla b.

La normativa local

Notícies relacionades

La suspensió suïssa s’ha degut a la normativa local que estipula que no es permeten esdeveniments que involucrin més de 1.000 persones fins al 30 de setembre. Però, sobretot, al fet que des del 8 d’agost més de 45 països estan subjectes a quarantena a l’entrar al país, el que no donaria als Mundials el reconeixement necessari i no oferiria a molts dels 1.200 corredors, des de la categoria júnior fins a l’elit, de 90 països, l’oportunitat de competir. Els Mundials de ciclisme en ruta acullen 11 carreres al llarg de vuit dies. Una de les delegacions afectades per la quarantena era l’espanyola, i només alguns professionals, els que haurien disputat el Tour, que acaba una setmana abans, haurien pogut anar a Suïssa sense haver d’estar prèviament confinats en el país.

«Estem tristos i decebuts. Hem treballat molt durant més de dos anys per oferir un esdeveniment magnífic en un circuit extraordinari», van dir Grégory Devaud Alexandre Debons, copresidents del Comitè Organitzador. «L’UCI buscarà una ciutat amfitriona que pugui oferir una ruta tan desafiadora com la d’Aigle-Martigny i que, per tant, s’adapti al mateix tipus de ciclistes que inicialment havien planejat participar a Suïssa», van manifestar, assegurant que la decisió final no trigarà gaire. Hi haurà Mundial ja que celebrar-lo és bàsic per a la mateixa supervivència de l’UCI.

Temes:

Coronavirus