EL MOVISTAR PARA UN MES

La Milà-Sanremo i la Tirrè-Adriàtic, ajornades per la crisi del coronavirus

Els organitzadors treballen amb la UCI per buscar un forat al calendari per no haver de suspendre unes proves mítiques

'La Classicissima', creada el 1907, s'ha disputat sense interrupció al nord d'Itàlia des del final de la segona guerra mundial

jmexposito42552626 the pack rides in borgio verezzi during the 109th milan   sa200306133506

jmexposito42552626 the pack rides in borgio verezzi during the 109th milan sa200306133506 / MARCO BERTORELLO

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La Milà-Sanremo i la Tirrè-Adriàtic han quedat aquest divendres oficialment ajornades, tot i que sense data, a causa de la crisi del coronavirusRCS Sport, l’empresa organitzadora d’aquestes importants proves, ha anunciat la cancel·lació de totes dues «després de la falta d’autorització d’alguns organismes competents» i «per salvaguardar la salut pública i la seguretat de les persones involucrades». La primavera de clàssiques està en escac.

La Milà-Sanremo, que s’havia de disputar el 21 de març, és una clàssica d’un dia, un dels cinc ‘monuments’ del ciclisme (juntament amb la París-Roubaix, el Tour de Flandes, la Lieja-Bastogne-Lieja i el Gir de la Llombardia), creada el 1907. Des del final de la segona guerra mundial, ‘la Classicissima’ s’ha disputat sense interrupció pel nord d’Itàlia el tercer dissabte del mes de març. 

Just abans es disputa cada temporada la Tirrè-Adriàtic (prevista inicialment aquest any entre l’11 i el 17 de març). Es tracta d’una prova per etapes d’una setmana, creada el 1955 i que uneix els dos mars que banyen les costes italianes creuant el centre de la península Itàlica.

Ni Strade Bianche ni Gir de Sicília

També una altra prova menor, com el Gir de Sicília, previst de l’1 al 4 d abril, ha quedat posposada, igual que dijous es va confirmar la cancel·lació de la Strade Bianche, que s’havia de disputar aquest dissabte. RCS Sport assenyala que treballa amb la Unió Ciclista Internacional i la Federació Italiana de Ciclisme ara per buscar dates futures per poder celebrar les curses suspeses.

A Itàlia s’han comptabilitzat més de 3.000 casos de coronavirus i entorn de 150 morts, amb les regions del Véneto i la Llombardia (al nord del país) com a focus, fet que ha portat el seu govern a decretar que els esdeveniments esportius que congreguin moltes persones es duguin a terme a porta tancada almenys fins al 3 d’abril.

El Movistar para

La temporada ciclista està ara mateix en suspens. A més dels equips confinats encara en un hotel d’Abu Dhabi, arran de trobar-se dos casos de la malaltia en el pilot durant la disputa del Tour dels Emirats, són diversos els equips que estan prenent mesures. L’últim ha sigut el Movistar, que aquest divendres ha anunciat que cessa l’activitat competitiva dels equips masculí i femení fins al 22 de març. A més de les proves suspeses, això inclou la renúncia en d’altres, com la París-Niça, que, si no hi ha novetats, s’ha de celebrar entre el 8 i el 15 de març.

Notícies relacionades

L’Astana ja havia anunciat la seva aturada fins al 20 de març i l’Ineos, després de la mort d’un dels seus directors, Nicolas Portal, fins a final de mes. Mitchelton Scott, CCC, Education Firts, Jumbo Visma i Ag2r també han variat d’una manera o una altra els seus calendaris.

Tranquil·litat al si de la Volta

Amb aquest panorama, hi ha molts ulls posats en l’edició del centenari de la Volta a Catalunya, que ha de començar el 23 de març a Calella (final el 29 a Barcelona). Molts equips han pres la cursa catalana com a referència per reprendre la normalitat en una temporada amb un inici molt alterat. El màxim responsable de la Volta, Rubèn Peris, va assegurar aquest dijous en la presentació dels nous mallots de la carrera que confien que es pugui celebrar amb normalitat. «Estem treballant exactament igual per preparar la cursa. Sincerament, no hem rebut cap avís ni alerta de la Conselleria de Sanitat, ni del ministeri, ni de cap equip. Estem totalment centrats a fer la millor Volta possible».