Obstacles en el ciclisme

El Cofidis estarà de quarantena a Abu Dhabi fins al 14-M

El director de l'equip transmet optimisme enfront de les queixes del seu corredor Jesús Herrada

segea46494678 valencia 10 1 2019   deportes  ciclismo  cofidis   los tres 190110201634

segea46494678 valencia 10 1 2019 deportes ciclismo cofidis los tres 190110201634 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Cofidis, un dels equips retinguts en un hotel d’Abu Dhabi des de dijous passat després de suspendre’s el Tour dels EAU per dos casos positius de coronavirus, haurà de continuar en quarantena fins al 14 de març, segons informa la formació francesa, on juguen els germans espanyols Jesús i José Herrada.

És la comunicació que ha rebut el conjunt francès de les autoritats sanitàries dels EAU, que dimarts també van anunciar sis nous casos més de coronavirus en el pilot.

L’equip Cofidis, en la presentació de la temporada passada a València / MIGUEL LORENZO

«Acabem d’assabentar-nos que estem oficialment en quarantena, ‘a priori’ fins al 14 de març. És cert que la data límit és distant (tot i que només són 10 dies), però, en certa manera, és una espècie d’alleujament», indica Thierry Vittu, president del Cofidis. Vittu destaca que «fins al moment el que era difícil era viure sense una data límit i l’expectativa permanent d’un resultat pròxim que no arriba. Era una font d’ansietat i estrès».

«Ara sabem què hem d’esperar, i fins i tot si han de continuar tancats a l’habitació tots sabran trobar ocupacions, distraccions, activitats ...». Primer de tot, Vittu, fa un missatge d’unitat, encara en un moment delicat i de màxima incomoditat per als esportistes.

«Seguirem units, conscients que estem vivint una aventura col·lectiva que ens hauria agradat no viure, però que ens ensenyarà sobre nosaltres mateixos i sobre els altres. Creiem que d’aquí a uns mesos ens en riurem entre nosaltres... ¡prova que ja estem planejant!» «Continuem sent optimistes i positius i agraeixo tots els seus missatges de recolzament, que fan que els nostres cors estiguin alegres».

L’empipament de Jesús Herrada

Notícies relacionades

La situació de quarantena havia provocat 24 hores abans l’empipament del líder de l’equip. Jesús Herrada es manifestava així a través del Twitter: «Sisè dia tancats i resulta que hi ha positius en altres equips. Hauria sigut lògic que ens deixessin sortir just després del nostre segon negatiu en el test, però, no, aquí continuem, retinguts». A més dels dies inactius d’entrenament, Jesús Herrada sent el fet de no poder sortir del país». «Són molts mesos de feina llençats a les escombraries i el pitjor, privats de la nostra llibertat», assenyala Herrada a Twitter des de l’hotel Yas Marina d’Abu Dhabi.

La mort de Nicolás Portal

Jesús Herrada, a més, va aprofitar per recordar i donar el condol a través de les seves xarxes socials a Nicolas Portal, director de l’Ineosmort ahir als 40 anys. «El meu més sincer condol per a tots els seus familiars i amics, era d’aquelles persones amables que sempre tenia una salutació simpàtica cap a tu».