mallot arc de Sant Martí

Bernal, guanyador del Tour 2019, renuncia al Mundial de Yorkshire

El colombià reconeix que no està del tot en forma, igual que l'italià Nibali

bernal-posado

bernal-posado / VINCENT JANNINK (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El colombià Egan Bernal, vencedor del Tour de França, i l’italià Vincenzo Nibali no participaran al Mundial de fons a la carretera que es disputa en Yorkshire (Anglaterra) el pròxim 29 de setembre, tots dos en «baixa forma» per disputar el mallot d’arc de Sant Martí que vesteix actualment l’espanyol Alejandro Valverde.

Bernal, de 22 anys, va ser inclòs en una llista inicial de vuit corredors, però després de la seva renúncia la Federació colombiana l’hasubstituït per Carlos Betancur.

«Vull aclarir que encara no estic segur d’anar al Campionat Mundial aquest any. Estic entrenant a Colòmbia per preparar bé el final de la temporada, però si sento que no estic en condicions de representar al meu país de la millor manera, prefereixo que li donin l’oportunitat a una altra persona», va advertir Bernal el passat dia 4.

Bernal va ser inclòs a l’equip per l’entrenador Carlos Mario Jaramillo al costat de Nairo Quintana, Fernando Gaviria, Álvaro Hodeg, Sebastián Molano, Sebastián Henao, Esteban Chaves i Daniel Martínez.

El guanyador del Tour participarà dimecres al Giro della Toscana i també sortirà a la Coppa Sabatini dijous i al Memorial Marco Pantani el cap de setmana. La gira de Bernal a Itàlia s’ampliarà amb el Giro dell’Emilia, GP Bruno Beghelli, Tre Valli Varesine i Milà-Torí abans d’acabar la seva temporada amb Il Lombardia el 12 d’octubre.

Vicenzzo Nibali, en una etapa asturiana de la Vuelta 2017 / JAVIER LIZÓN (EFE)

«L’‘azurra’ és sagrada»

Notícies relacionades

Vincenzo Nibali no va voler ser seleccionat per a l’equip italià després de tornar de les carreres canadenques de WorldTour a Québec i Mont-real. El guanyador del Tour, del Giro i de la Vuelta considera que no es troba en forma. «La samarreta ‘azzurra’ és sagrada per a mi, has de mostrar respecte. No estic en plena forma i prefereixo que hi vagi una altra persona».

Itàlia competirà al Mundial amb l’equip entorn de Matteo Trentin, amb Sonny Colbrelli i Diego Ulissi com a líders alternatius.

Temes:

Egan Bernal