la realitat ciclista

A Colòmbia mai es pon el sol

Miguel Ángel López, líder de la Vuelta, és un més entre els alumnes destacats de l'escola sud-americana

segea49550706 astana pro team colombian cyclist miguel angel lopez moreno 190824214704

segea49550706 astana pro team colombian cyclist miguel angel lopez moreno 190824214704 / JOSE JORDAN

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El ciclisme, fins als anys 90, era principalment un esport exclusiu de corredors europeus, principalment francesos, belgues, holandesos, italians i també espanyols. Fins a la irrupció i el viatge a cap part deLance Armstrong, els ciclistes colombians, anomenats escarabats, eren principalment pedalistes, com a ells els agrada denominar-se, molt bons a les costes, però horribles al pla i que a més alguns acostumaven a perdre als descensos tot el que guanyaven a les pujades. Hi va haver algunes excepcions com Santiago Botero i sobretot les exhibicions a finals dels 80 de Lucho Herrera, guanyador de la ronda espanyola de 1987, i de Fabio Parra, que va acompanyarPedro Delgado al podi del Tour de 1988, als Camps Elisis.

 No obstant, ara, són els dominadors. Col·lectivament Colòmbia és la principal potència ciclista. Gairebé es podria dir que surten figures de primeríssim nivell de sota de les pedres i el ciclisme de Sud-amèrica, perquè no s’ha d’oblidar malgrat la seva entremaliadura al critèrium d’Holanda a Carapaz, és ara el que domina el planeta.

Carapaz, al Giro i Bernal, al Tour

Notícies relacionades

'Superman' López no és una excepció. És un més entre els alumnes de la classe colombiana que s’asseuen a primera fila per escoltar les lliçons del professor. I és, sobre tot l’escollit entre els seus compatriotes per aspirar a la victòria d’una Vuelta que ja lidera tot i que pugui ser de forma circumstancial. "S’ha de disfrutar de cada moment però és veritat que ja tinc l’experiència de lluitar per la general al Giro i la Vuelta. Ara tinc més experiència i un equip que és fortíssim per ajudar-me".

Si López guanyés la Vuelta es donaria el cas que el 2019 les tres grans rondes haurien comptat amb el triomf de tres corredors sud-americans diferents, amb els triomfs ja confirmats de Carapaz al Giro i de Bernal al Tour.