primer contratemps

Una 'sorprenent' caiguda aparta Carapaz de la Vuelta a Espanya

El ciclista equatorià se'n va anar a córrer diumenge un critèrium d'exhibició a Holanda, sense permís del Movistar, i es va accidentar de forma considerable

segea49520919 02 06 2019 02 june 2019  italy  verona  ecuadorian cyclist r190822192834

segea49520919 02 06 2019 02 june 2019 italy verona ecuadorian cyclist r190822192834 / Fabio Ferrari Lapresse via ZUMA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Per un grapat d’eurosRichard Carapazes perd la Vuelta, que comença dissabte a Torrevella (Alacant). Havia de ser el seu gran comiat en el Movistar, abans d’incorporar-se a un Ineos on s’haurà de demanar tanda com a cap de files de tants líders que tindran l’any que ve. El ciclista equatorià, sorprenent guanyador del Giro, va acabar dissabte passat la Vuelta a Burgos, un assaig de cara a la ronda espanyola, en tercera posició. Es va acomiadar dels seus companys i, suposadament, va emprendre rumb a Pamplona, on viu quan està a Europa. Allà, fins dimecres, havia d’entrenar sense gaire estrès, abans de desplaçar-se a Alacant. Però, lluny de la realitat, no va ser així.

Sense que ningú al seu equip ho sabés, perquè no els ho haurien permès,Carapazva agafar un avió cap a Amsterdam i es va plantar diumenge al Criterium Etten Leur, al qual van anar tambéEgan Bernal,que està de vacances, iStevenKruijswijk,suposadament amb el beneplàcit del Jumbo. 20.000 euros per cap, quantitat gens menyspreable, sempre i quan la carrera d’exhibició, un ràpid passeig entre amics, no posés en risc la participació a la Vuelta.

Carapazse’n va anar al terra, una patacada de consideració, res trencat, però es va fer mal, sobretot, a un tendó de l’espatlla, cosa que li impedia agafar el manillar i posar-se dret sobre la bici. Impossible afrontar en aquestes condicions la participació en una carrera de tres setmanes com és la Vuelta. Enuig majúscul al si del Movistar, que el tenien al costatd’Alejandro ValverdeNairo Quintana i Marc Soler com el gran reclam del conjunt de Telefónica a la ronda espanyola.

Ningú ho sabia

Notícies relacionades

A l’equip creien que era a Pamplona quan, de fet, s’exhibia amb caiguda inclosa a Holanda. Va tancar l’acord Giuseppe Acquadro, agent del ciclista equatorià –i de mig pilot–, que últimament manté una pèssima relació (més que pèssima) amb la direcció del Movistar, fet que no va fer cap altra cosa que augmentar l’enuig a les files del conjunt espanyol.

Eusebio Unzué,mànager de l’esquadra, va mirar de forçar fins a última hora la participació deCarapaz,però físicament era impossible. Difícilment el ciclista sud-americà tornarà a vestir el jersei blau del Movistar. Va abandonar l’hotel que el seu equip tenia a la platja de San Juan i va ser substituït perJosé Joaquín Rojas,que figurava com a reserva abans que es tanqués el termini per realitzar canvis.