La volta francesa

Viviani i Alaphilippe, un sol equip domina el Tour

El velocista italià del Deceuninck triomfa a l'esprint a Nancy amb el seu company francès al capdavant de la general

segea49004593 cycling   tour de france   the 213 5 km stage 4 from reims t190709174907

segea49004593 cycling tour de france the 213 5 km stage 4 from reims t190709174907 / CHRISTIAN HARTMANN

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Cada nit hi ha festa a l'hotel del Deuceninck. Uns dies celebren la victòria i el lideratge de Julian Alaphilippe i a la següent vetllada toca brindar per  Elia Viviani, però sobretot per l'organització d'un equip belga que sap com ningú guanyar etapes però que ha anat a aquest Tour amb l'enorme dubte de demostrar si sabran acompanyar  Enric Mas en el seu objectiu de ser un dels referents en aquesta encara jove volta francesa.

Uns dies corre el xampany al final del sopar (quatre gotes, més que res mullar-se els llavis) i cada nit hi ha ocasió perquè els corredors que sopen a part i en un petit camió preparat com a menjador puguin llançar uns crits d'alegria. Explica la llegenda, en un esport aliat moltes vegades amb les barbaritats, que fa 40 anys els directors d'equips amb velocistes portaven bidons frescos amb cava i a falta de 20 quilòmetres, quan es tancava el control d'entregues d'ampolletes, l'hi donaven a l'home ràpid de l'equip. La consigna és que es begués el líquid a 10 de meta, amb el temps just perquè l'alcohol li provoqués certa eufòria que li fes oblidar la por. Però, alerta amb beure's el cava abans, ja que llavors provocava somnolència i era pitjor el remei que la malaltia.

Ara, més científics

Ara s'aposta per mètodes més científics, per entrenar minuciosament la col·locació en els esprints, per cuidar i conduir -pràcticament per deixar- l'estrella de la velocitat a 50 metres de la línia de l'arribada perquè es llanci a 60 quilòmetres per hora i perquè tingui temps, com ha passat a Nancy amb  Viviani, d'aixecar els braços i celebrar la victòria. El cava o el xampany es deixa per a la nit.

En una etapa massa llarga i sense més història que un esprint dominat amb mestria per  Viviani, el Deceuninck, antigament el Quick Step, ara segon patrocinador, va poder continuar amb el seu domini devastador. Aquesta és la seva setmana de glòria, després quan arribi la muntanya tot canviarà,  Alaphilippe  seguirà per lliure a la caça i captura d'una nova victòria i a intentar lluitar per conquistar com l'any passat la classificació de la muntanya.

Bahamontes, 91 anys

Notícies relacionades

En el dia en què  Federico Bahamontes  feia 91 anys a Toledo -la vida ja no és la mateixa per a la llegenda de l''Àguila de Toledo' des que se'n va anar la seva  Fermina Mas, que podria ser el seu besnet, va continuar amb el seu aprenentatge, dels pocs del Deceuninck que no va participar del pla d'atac perquè Viviani  s'anotés la seva primera victòria en el Tour, un triomf a afegir a la seva col·lecció d'etapes en la Vuelta i el Giro.  Mas corre amb la consigna de familiaritzar-se amb la ronda francesa, de no malgastar forces perquè sí i a esperar dijous la Planche des Belles Filles. 

Todas las clasificaciones en la pàgina oficial del Tour.