l'inici de la ronda italiana

Roglic està pletòric des del quilòmetre zero del Giro

El ciclista eslovè destrossa el 'crono' a Bolonya on falla Mikel Landa

roglic

roglic / LUK BENIES (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Primoz Roglicté 29 anys i ja al Tour de l’any passat, quart a París, va demostrar la seva qualitat per a una carrera de tres setmanes. I aquest 2019 literalment ha estat pletòric allà on ha corregut. Ha disputat tres carreres d’una setmana i totes tres les ha guanyat: el Tour dels Emirats Àrabs (per davant d’Alejandro Valverde), la Tirreno-Adriàtica i el Tour de Romandia.

Amb aquestes credencials es va presentar a la sortida del Giro, que es va estrenar amb una contrarellotge de vuit quilòmetres i una pujada final al santuari de Santa Luca, allà on el 1956 va ascendirFiorenzo Magni, tres vegades guanyador de la ronda italiana, mossegant una càmera, que portava lligada al manillar, per aguantar el dolor de pujar amb una clavícula trencada.

Dumoulin, discret

Roglicés eslovè i lidera el conjunt holandès del Jumbo, i des del quilòmetre zero d’aquest Giro 2019 s’ha proposat demostrar no només que és el màxim favorit al triomf, sinó que no permetrà que ningú, absolutament ningú, li faci ombra al llarg de la carrera. Queden tres setmanes. Queda un món. Pot passar qualsevol contratemps, un error tàctic o fins i tot una avaria, però ell n’és el principal aspirant, el que està més en forma i el que ara no té qui li faci ombra. Va treure 19 segons aSimon Yates, 28 a unTom Dumoulinque va estar molt per sota del que s’esperava d’ell, el mateix temps a un combatiu‘Superman’ Lópezi, desgraciadament, 1.07 minuts a unMikel Landaque va tornar a demostrar que –i dol dir-ho– és un caos quan el dia es tenyeix de contrarellotge. I això que queden encara més de 50 quilòmetres de lluita contra el rellotge en aquesta ronda italiana.

Mikel Landa puja cap al santuari de Santa Luca, a Bolonya / alesSandro di meo (EFE)

Notícies relacionades

El cert és queRoglices comporta meravellosament a la contrarellotge, és un perfecte escalador i, per si fos poc, es mou hàbilment al pla. Aquestes són les habilitats d’un antic saltador d’esquí que va guanyar el ciclisme i que ja vesteix la ‘maglia rosa’, que difícilment li arrabassaran els velocistes, massa distanciats, en la primera cita de la prova, en la segona etapa, amb un esprint a la vista. El llibre del Giro 2019 ja té la seva primera pàgina dedicada aRoglic

Totes les classificacions a la pàgina oficial del Giro.