la ronda italiana

Landa afronta el Giro com la gran opció espanyola

"Estic aixecant el cap i em sento motivat"

jmexposito44412153 cycling   tour de france   the 181 5 km stage 15 from millau180805175557

jmexposito44412153 cycling tour de france the 181 5 km stage 15 from millau180805175557 / BENOIT TESSIER

2
Es llegeix en minuts
Efe

Mikel Landa (Movistar) afronta motivat el Giro que comença dissabte a Bolonya i, després de dos mesos molt durs amb lesions, el ciclista alabès sent que està "aixecant cap" i espera aconseguir un bon resultat en la carrera que el va consagrar el 2015 amb el tercer lloc del podi. "Han sigut uns mesos durs. No han sigut lesions supergreus, però són contratemps que necessiten un temps per curar-se i estar de nou al 100%. Vaig acabar el 2018 per terra, vaig començar el 2019 igual i han sigut uns mesos força frustrants. Però això són ratxes. En ciclisme és molt fàcil ser a dalt o a baix, és molt canviant".

Landa, amb 29 anys, afronta la seva cinquena participació en la carrera. Ha oblidat les lesions i està centrat a demostrar al Giro que pot lluitar entre els grans del pilot. A més, se sent recolzat per la confiança i l’experiència dels seus directors. "Ara estic tornant a aixecar cap. Sempre et queda l’optimisme que una mala ratxa no és per sempre. En aquest sentit, a l’equip hi tenim, a més, dos directors molt motivats amb el Giro: Chente García Acosta i, especialment, Max Sciandri, que coneix Itàlia millor que ningú."

L’experiència dels tècnics

Segons explica Landa, els dos tècnics "han sigut corredors abans i sempre m’han fet confiança i m’han aportat calma, recordant-me que el Giro era al maig i que hi havia temps per arribar-hi bé. Han sigut molt útils en la meva recuperació". Landa també es refereix als reconeixement previs d’algunes etapes del Giro, inclosa la contrarellotge de San Marino, cita considerada clau en el desenvolupament de la carrera perquè "hi haurà diferències".

"Necessites sortir amb el recorregut ben estudiat. Després també vam veure les dues etapes del tercer cap de setmana als Alps, dos recorreguts molt durs que poden marcar la pauta de la carrera en l’última setmana. I de l’última setmana, que és terrorífica, no vam poder veure-ho tot, ja que hi ha ports a molta altitud i al març és complicat visitar-los, però sí una bona part". Sens dubte, el Giro d’Itàlia és una carrera especial per al ciclista alabès, ja que el tercer lloc del 2015 li va suposar un gran salt qualitatiu en la seva carrera, després confirmat amb el quart lloc al Tour 2017, a només un segon del podi.

"La meva explosió com a corredor"

Notícies relacionades

"El Giro va suposar la meva explosió com a corredor. Em va aportar el canvi de xip que necessitava i em va fer el corredor que soc ara. De les participacions anteriors, em quedo amb la meva victòria d’etapa a Aprica, el 2015. Aquell dia pujàvem el Mortirolo, un port mític, i volava. Tenia unes sensacions fantàstiques, només havia de conduir la bici". El 2017, explica el cap de files del Movistar, va ser diferent, ja que va anar a disputar la general i va tenir una caiguda que el va apartar de la lluita pels llocs d’honor.

"Va, capgirar aquella situació. La general ja era impossible, però ens vam centrar a lluitar la muntanya. Vaig guanyar una etapa, em vaig emportar aquesta classificació i en general va ser una carrera de molt aprenentatge", diu Landa.