LA 110a 'CLASSICISSIMA'

Alaphilippe es consagra a San Remo

El francès es confirma com a millor corredor del 2019 a l'imposar-se en un esprint en el qual Valverde va ser setè

zentauroepp47476111 france s julian alaphilippe  c  celebrates as he crosses the190323170721

zentauroepp47476111 france s julian alaphilippe c celebrates as he crosses the190323170721 / MARCO BERTORELLO

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Julian Alaphilippe ja té el seu primer 'monument’. El ciclista francès del Quick Step, indiscutiblement el corredor més en forma del pilot en aquest primer tram de temporada, s’ha imposat aquest dissabte en la primera clàssica de l’any, una Milà - San Remo que, una vegada més, es va resoldre a l’esprint, tot i que entre una dotzena de corredors.

Naesen (segon), Alaphilippe (primer) i Kwiatkowski (tercer), al podi. / AFP (MARCO BERTORELLO)

Alejandro Valverde va entrar en aquest grup capdavanter, però el seu mallot de campió del món només ha pogut entrar en setena posició. Un altre dels favorits, Peter Sagan, ha acabat quart, apartat del podi pel belga Oliver Naesen i el polonès Michal Kwiatkowski. 

Venjança pel 2017

El 2017, Alaphillipe va ser a prop de la victòria a la Via Roma, el clàssic final de la 'primavera', però llavors només va poder contemplar des de la tercera posició com Alaphillipe i Sagan es jugaven el triomf per mil·límetres. Dos anys després, s’ha cobrat la venjança. 

La carrera al pas pel Capo di Noli. / AFP (MARCO BERTORELLO)

El francès, de 26 anys, arribava a aquesta assolellada 110a 'classicissima' com un dels grans favorits, amb sis victòries ja al sarró, les més recents a l’Strade Bianche i a la Tirrè-Adriàtic, on va sumar dues etapes. En el seu palmarès, que inclou triomfs parcials en el Tour, on va ser l’últim rei de la muntanya, i victòries en clàssiques menys importants, li faltava només algun dels cinc grans 'monuments’ del ciclisme (San Remo, Flandes, Roubaix, Lieja i Llombardia). El primer ja és seu.

A l’atac al Poggio

"L’equip tenia plena confiança en mi. Vam controlar la carrera i només pensava a no cometre errors", ha explicat el guanyador. Una fuga de corredors menors es va mantenir al capdavant en gran part dels291 quilòmetres de la carrera. En el tram final, el descens de la Cipressa va accelerar la carrera. Al Poggio, l’última dificultat, Stybar i Gilbert van fer una gran feina a Alaphilippe, que va arrencar i va provocar que es quedés al capdavant un grup de luxe, amb Sagan, Valverde, Kwiatkowski, Naesen, Van Aert i Trentin.

Alaphilippe, a l’atac al Poggio, seguit per Sagan i Kwiatkowski. / AFP (LUCA BETTINI)

Notícies relacionades

Algunes unitats van poder contactar en el descens i el tram final de pla, en el qual Trentin va intentar la fuga sense èxit. El salt de l’eslovè Matej Mohoric li ha donat el senyal a Alaphilippe: "Quan he vist saltar Mohoric a 600 metres de la meta, m’he dit: 'O ara o mai'. És una victòria increïble. Necessitaré temps per assimilar-ho".

Valverde, satisfet

Valverde, malgrat no pujar al podi, estava satisfet pel seu rendiment. "Ser amb els millors i disputar en el grup de la victòria, després d’estar 20 dies sense competir, és per estar molt contents. Ha sigut una carrera a ritme sempre molt alt, sense descans". El murcià va arrencar des del darrere i en cap moment de l’esprint va tenir opció a la victòria. "Tot i que anava recuperant terreny als metres finals amb què havien llançat per davant l’arribada, no n’he pogut recuperar més des d’on partia i m’he hagut de conformar amb aquest setè. Només queda donar l’enhorabona a Alaphilippe per la seva gran victòria i dirigir-se des d’ara mateix a Catalunya, un altre compromís important en aquesta primera meitat de la temporada".

Classificació

1. Julian Alaphilippe (FRA/Quick-Step) 6h:40:14<br/>2. Oliver Naesen (BEL/AG2R) m.t<br/>3. Michal Kwiatkowski (POL/Sky) m.t<br/>4. Peter Sagan (SVK/Bora Hansgrohe) m.t<br/>5. Matej Mohoric (SER/Bahrain Merida) m.t<br/>6. Wout Van Aert (BEL/Jumbo-Visma) m.t<br/>7. Alejandro Valverde (ESP/Movistar) m.t<br/>8. Vincenzo Nibali (ITA/Bahrain-Merida) m.t<br/>9. Simon Clarke (AUS/Education-First) m.t<br/>10. Matteo Trentin (ITA/Mitchelton-Scott) m.t.