l'edició 2019

La Volta a Catalunya arriba amb el Pirineu i moltes figures

Valverde encapçala la llista d'estrelles en la prova que es correrà entre el 25 i el 31 de març i que s'ha presentat aquest dimecres a Barcelona

valverde-bcn

valverde-bcn

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A la Volta a Catalunya 2019 (presentada aquest dimecres a Barcelona) no li faltarà ni atractiu, ni figures, ni muntanyes enclavades sobretot al Pirineu. Li sobrarà (hauria de ser més una obligació que un desig) neu, magnífica ara per a les estacions d’esquí com Vallter 2000 o La Molina, on ha de decidir-se bona part de la prova, però que per rodar amb bicicleta és un inconvenient, com el vent que va obligar fa un any a suspendre precisament l’ascensió a la cimera que s’aixeca més enllà dels dominis de Camprodon i Setcases.

Des que es va traslladar al mes de març per ocupar les dates que eren pròpies i comunes a la desapareguda Setmana Catalana, la Volta ha guanyat en inscripció fins al punt que bona part de les grans figures mundials escullen les carreteres catalanes per anar perfilant la posada a punt pensant primer en les clàssiques de les Ardenes i després en les grans cites, que s’inicien amb el Giro i després el Tour, ja que l’estival Vuelta encara queda molt llunyana en aquesta època de l’any.

Dues arribades en alt

Però, alhora, sempre s’han de creuar els dits, mirar al cel i esperar que el mal temps no fastiguegi la prova com desgraciadament passa alguna vegada. Per això, si lluu el sol, si la primavera de finals de març es comporta, del 25 al 31 d’aquest mes, les bicis es passejaran per Catalunya perquè uns quants corredors, encapçalats pel campió del món i vencedor de les dues últimes edicions, Alejandro Valverde, es juguin el triomf de la prova a Montjuïc, on acabarà la carrera després de visitar Calella, Sant Feliu de Guíxols, Vallter 2.000, La Molina, Sant Cugat i Vila-seca. En total, set etapes; dues d’alta muntanya, quatre amb terreny rugós i només una, la que finalitza a Sant Cugat, que es pot considerar com a jornada d’esprint previsible, almenys amb el gran grup absolutament compacte.

Els participants

Notícies relacionades

Inclosa per primera vegada com a carrera puntuable per a la nova Copa d’Espanya i formant part, com és habitual del circuit World Tour, de la Champions d’aquest esport, la Volta reunirà un veritable elenc d’estrelles. Al marge de Valverde ja han confirmat presència en la prova el seu company del Movistar, Marc SolerSimon Yates, guanyador de la Vuelta 2018; Thibaut PinotFabio AruWarren Barguil Enric Mas, el ciclista que va captivar l’estiu passat amb la seva segona plaça en la volta espanyola. Tampoc s’ha d’oblidar la presència del jove belga Remco Evenepoel (anotin aquest nom). Només té 19 anys però ja ha sigut campió del món júnior de ruta i de contrarellotge i apunta com a gran figura mundial. I això que va començar, abans de pujar a la bici, amb el futbol. No era dolent, ja que va jugar en les categories inferiors de l’Anderlecht i del PSV Eindhoven.

Només queda per determinar l’alineació que presentarà l’Sky britànic, tot i que l’equip anglès sempre va a la Volta amb alguna de les seves estrelles, en aquest cas, Chris FroomeGeraint Thomas o Egan Bernal.