SEGONA JORNADA DE LA VUELTA

Vent, nervis i talls en una etapa de la Vuelta a Espanya sense treva

La ronda espanyola es prepara per afrontar dilluns a Andorra el primer dia de muntanya

segea39751182 begium s cyclist yves lampaert of quick step floors  celebra170820183203

segea39751182 begium s cyclist yves lampaert of quick step floors celebra170820183203 / JAIME REINA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Jarlinson Pantano no és un ciclista colombià a la manera antiga. Puja bé, per descomptat, però també compleix les ordres d’Alberto Contador. I quan el ciclista madrileny li  mana, a més de 50 quilòmetres de la meta, que posi cuneta, que acceleri, que miri de tallar el pilot perquè bufa el vent de costat i potser algun favorit es despista, llavors ell assumeix les consignes del seu líder. I, poc després, apareix Chris Froome i l’Sky substitueix el Trek en l’intent de buscar un embolic a algú. ¿És veritat que no es recorda una etapa com la d’ahir en què no va fructificar ni una escapada? Doncs sí. ¡Però tant és! Amb l’aire amenaçant amb prou feines hi va haver moments de tedi. I sí molts nervis.

    

La Vuelta s’acomiadarà avui de França, de la seva definitiva careta de Tour, per penetrar a Andorra i els Pirineus, en una etapa de muntanya que arriba tan aviat que preocupa seriosament alguns favorits que encara no saben si ja estan prou preparats per escalar cims com la Rabassa, sobretot, i també la Comella, aquell petit cim que pujava l’enyorada Setmana Catalana.

CARTES SOBRE LA TAULA  

A Contador se li van veure les idees, com a Froome i també a Vincenzo Nibali, perjudicat perquè va perdre el seu gregari andalús, Javier Moreno, que es va estampar contra el terra amb el ciclista marroquí Anass Ait al-Abdia. Van caure en un pont i tots dos van haver de dir adeu precipitadament a la ronda espanyola, mentre els favorits  van deixar entreveure que s’han apuntat a la carrera amb la intenció de guanyar-la.

    

I per si encara no n’hi hagués prou, en a penes dues etapes, una contrarellotge per equips i una jornada predestinada a un esprint que no es va produir, ja es comencen a veure diferències interessants amb només 217 quilòmetres recorreguts. Contador ja ha perdut 32 segons en relació amb Froome, sempre el millor entre els favorits, tot i que a Gruissan, zona de platja molt pròxima a Narbona on el vent bufava amb ràbia, Nibali va retallar 8 segons al quatre vegades vencedor del Tour i a la resta de favorits.

Notícies relacionades

    

I, a sobre, per si no n’hi havia prou, l’equip del Quick Step, en què corren el català David de la Cruz i el mallorquí Enric Mas –tots dos volen parlar en veu alta en aquesta Vuelta– es va preparar per provocar amb èxit el tall al pilot que ni el Trek de Contador i ni l’Sky de Froome havien aconseguit uns quilòmetres abans. Va passar en l’últim instant. Amb el vent com a aliat –s’havia de  veure com es movien les banderes i el soroll que feia l’aire–, el conjunt belga va aconseguir que tots arribessin a meta repartits en petits grups i el triomf en solitari, encara que fos per un metre, del nou líder de la carrera, el belga Yves Lampaert. 

El pilot, enfrontat al vent, durant la segona etapa de la Vuelta / JAVIER LIZÓN (EFE)