Froome inicia la seva ofensiva a la victòria final a la Vuelta

El ciclista britànic triomfa a Peña Cabarga i Quintana es converteix en la seva ombra

 

  / EFE / JAVIER LIZÓN

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

¡Senyores i senyors, la 'Bèstia' s'ha despertat! La 'Bèstia' s'ha despertat i difícilment es tornarà a adormir. La 'Bèstia' que porta a dins Chris Froome ha sortit del seu interior, com si fos un àlien, i és la que li indica que l'esforç i la fe per disputar la Vuelta després de guanyar el Tour només poden tenir un objectiu, que no és altre que la victòria final a Madrid.

L'ofensiva ha començat a Peña Cabarga, on Froome ja va guanyar el 2011. La Vuelta sembla ser cosa de dos, un britànic a qui quan posa el turbo només el pot seguir l'altre protagonista, el seu rival, Nairo Quintana, el líder, que s'ha defensat i s'ha agafat darrere la roda del britànic per coronar amb el mateix temps un dels cims bojos de la ronda espanyola, dels que fan passar el singlot, ofeguen a tothom i obliguen els ciclistes a recargolar-se sobre les bicis.

Si algú tenia dubtes que Froome vol guanyar a Madrid només calia que veiés l'ascens a Peña Cabarga, on ha arribat el gran grup impulsat per un Tinkoff que ha matat a la fuga, estranyament en l'etapa que més malament li anava a Alberto Contador, fins i tot sent el gran Alberto i estant al cent per cent d'efectivitat. La tasca del Tinkoff ha restat feina al Movistar i fins i tot li ha servit a Froome perquè pogués preparar molt millor la seva victòria, encara que ha transparentat una vegada més l'inconformisme del madrileny.

La Vuelta ja és és el duel esperat tot un any, el que no es va veure ni a l'Aspin, ni al Peyresourde, ni a Arcalís, ni al Ventoux, ni als Alps, la confrontació directa entre Froome i Quintana, en què, per desgràcia, Contador no hi és i en què ara té un pes vital el ciclista incombustible, Alejandro Valverde, en la seva tercera gran ronda per etapes consecutives, tercer de l'etapa i tercer de la general.

Però, atenció, Valverde serà sacrificat. La fam voraç de Froome, aquesta espècie d'alienígena sorgit de les entranyes de l'Àfrica, condemna la bona voluntat i talla les ales de llibertat amb què vol córrer en aquesta ronda espanyola per ser feliç, per disfrutar sobre la bici. A Peña Cabarga ja ha fet les seves primeres pedalades al servei de Quintana. I tot i així ha sigut tercer. 

Chris Froome

líder de l'sky

El meu objectiu sempre ha sigut anar-me ficant en carrera a poc a poc perquè vinc de guanyar el Tour i disputar els Jocs"

Notícies relacionades

Froome, en una Vuelta que ara entra al País Basc, té anotada l'etapa de l'Aubisque, pàtria d'uns Pirineus que li agraden i l'apassionen molt més que els Alps. Allà notarà l'aroma del Tour i allà té un ascens llarg, sense desnivells esbojarrats com els de Peña Cabarga, per començar a executar una Vuelta que vol guanyar. Ja ha perdut almenys dos cops (dues vegades segon el 2011 i el 2014) i no vol tornar a arribar a l'última etapa per no pujar a un altre esglaó del podi que no sigui el primer. "El meu objectiu sempre ha sigut anar-me ficant en carrera a poc a poc perquè vinc de guanyar el Tour i disputar els Jocs". L'ofensiva ha començat.

Totes les classificacions, a la pàgina oficial de la Vuelta.