LA VUELTA A ESPANYA

La Vuelta arriba a Lleida a l'esprint sense Froome i amb triomf de Van Poppel

El fill de l'històric Jean-Paul guanya l'etapa catalana de la prova en un dia de calma

Danny van {Poppel} celebra el triomf a Lleida.

Danny van {Poppel} celebra el triomf a Lleida. / {EFE} / JAVIER LIZÓN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / LLEIDA

Va créixer mentre el seu pare, Jean-Paul van Poppel, era el terror dels esprints, un dels grans velocistes de tots els temps, que va marcar una època i va aconseguir ni més ni menys que nou victòries al Tour, nou més a la Vuelta i quatre al Giro, en la dècada dels 80 i els 90.

El 1987, es va enfundar a París el mallot verd de la regularitat. A casa, amb la mare també ciclista i amb un germà que corre en bici, no es parlava d'altra cosa que no fos ciclisme, en una família il·lustre en aquest esport. Aquest dijous, a LleidaDanny van Poppel ha aconseguit la victòria a l'esprint.

Fractura de turmell

Ha sigut una jornada d'aparent calma, després de la brutalitat d'ascensos registrats a l'etapa d'Andorra. El que estava cansat ho ha hagut de dissimular o s'ha hagut d'amagar enmig del gran grup per anar a roda, protegit i arribar com més aviat millor a Lleida, on la fuga del dia ha sigut capturada a només 300 metres de l'abarrotada arribada.

Notícies relacionades

La Vuelta ha acomiadat Andorra sense la gran figura de Chris Froome, amb una fractura al turmell i desmoralitzat perquè volia lluitar per la victòria. "Estic molt trist. Tenia marcada l'etapa d'Andorra. La volia guanyar i ara he de buscar la millor teràpia mèdica per recuperar-me com més aviat millor". Froome ha viatjat a Barcelona i des d'allà, via aèria, a Niça, ja que viu a Mònaco, al costat de la capital de la Costa Blava.

Aquest dijous i divendres, a Tarassona, són dies de recuperació, amb Fabio Aru al capdavant de la general i Purito Rodríguez en segona posició, davant el nou examen de muntanya, a Cantàbria i Astúries, entre dissabte i dilluns.