LA RONDA CICLISTA FRANCESA

Ofensiva de Quintana en el dia de 'Madiba'

El ciclista colombià del Movistar ataca Froome a Mende i es col·loca segon de la general

El britànic Steve Cumming celebra la victòria d’etapa al Tour a l’aeròdrom de Mende, on va arribar per davant de Pinot i Bardet.

El britànic Steve Cumming celebra la victòria d’etapa al Tour a l’aeròdrom de Mende, on va arribar per davant de Pinot i Bardet. / EFE / YOAN VALAT

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / MENDE (Enviat especial)

Nairo Quintana encara no ha dit l'última paraula en un Tour en què, per ara, Chris Froome es mostra intractable. En la pujada a Mende, que el 1995 Laurent Jalabert ja va convertir en històrica, en el dia de la seva estrena, el petit escalador del Movistar ha posat a prova el mallot groc, cosa que l'ha tret de polleguera, l'ha obligat a accelerar i fins i tot l'ha cabrejat perquè al final l'esprintés per esgarrapar-li un segon.

No ha pogut complir Purito Rodríguez el somni de repetir la victòria del 2010, perquè no ha agafat l'escapada bona i ha preferit prendre's l'etapa amb calma. Tampoc han pogut els dos 'delfins' francesos, Thibaut Pinot Romain Bardet (segon i tercer a la meta) convertir-se en els successors francesos de Jalabert, perquè un britànic, de nom Stephen Cummings, i que aquest dissabte corria en el nom de Nelson Mandela, els ha robat la cartera i s'ha adjudicat l'etapa. Ha succeït en el dia internacional de 'Madiba', una enorme recompensa per al conjunt sud-africà del Qhubeka, que dirigeix el català Àlex Sans, el primer equip africà que va a la ronda francesa, amb invitació i des d'aquest dissabte amb el premi d'un triomf d'etapa.

VALENT NIBALI

Els favorits s'han desentès de la fuga i en els explosius tres quilòmetres de pujada fins a l'aeròdrom de Mende ha sigut Quintana qui ha passat a l'acció a l'aprofitar un demarratge de Vincenzo Nibali, que després s'ha enfonsat. Nairo ha ascendit extraordinàriament protegit pel millor Alejandro Valverde mai abans vist al Tour –el murcià està corrent una carrera exemplar--, que hauria pogut però no ha volgut seguir l'atac del seu company colombià.

Froome ha hagut de passar a l'acció. Només Contador, inicialment, ha aconseguit seguir-lo, ja que, de seguida, Tejay Van Garderen, que ha perdut el segon lloc de la general, ha cedit terreny, igual que el 'gregari d'or' del britànic, el seu compatriota Geraint Thomas. Quan Froome ha capturat Quintana, Contador, en canvi, ha hagut de disminuir la marxa poc abans que Valverde el passés com un obús per arribar just darrere dels dos primers de la general.

VALVERDE PENSA EN EL PODI

A la meta, no obstant, Contador s'ha alegrat que a poc a poc s'està trobant millor després de la crisi soferta dimarts passat a La Pierre de Saint Martin i Valverde, sense ser l'objectiu, ja ha començat a parlar del podi de París

 

CLASSIFICACIÓ DE LA 14a ETAPA

1. Steve Cummings (GBr/ MTN) 4.23.43 h 

2. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) a 2 s 

3. Romain Bardet (Fra/AG2R) a 3 s 

7. Rubén Plaza (Esp/Lampre) m.t.

9. Jonathan Castroviejo (Esp/Movistar) m.t.

20. Chris Froome (GBr/Sky) a 4.15 m

21. Nairo Quintana (Col/Movistar) a 4.16 m

22. Alejandro Valverde (Esp/Mov) a 4.19 m

23. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) a 4.34 m

25. Tejay Van Garderen (EUA/BMC) a 4. 55 m

CLASSIFICACIÓ GENERAL

1. Chris Froome (GBr/Sky) 56.02.19 h 

2. Nairo Quintana (Col/Movistar) a 3.10 m 

3. Tejay van Garderen (EUA/BMC) a 3.32 m

4. Alejandro Valverde (Esp/Movistar) a 4.02 m 

5. Alberto Contador (Esp/Tinkoff) a 4.23 m 

6. Geraint Thomas (GBr/Sky) a 4.54 m 

7. Robert Gesink (Hol/LottoNL) a 6.23 m 

8. Vincenzo Nibali (Ità/Astana) a 8.17 m 

Notícies relacionades

9. Tony Gallopin (Fra/Lotto) a 8.23 m 

10. Bauke Mollema (Hol/Trek) a 8.53 m