LA RONDA ITALIANA

Contador guanya el seu segon Giro oficial amb reivindicació

El corredor madrileny es corona al davant d'Aru i Landa recordant la victòria que li van prendre el 2011

Contador, alçat pels seus companys de l’equip Tinkoff al podi de Milà, amb el seu director, l’excèntric magnat Oleg Tinkov, amb els cabells tenyits de rosa i fent una botifarra.

Contador, alçat pels seus companys de l’equip Tinkoff al podi de Milà, amb el seu director, l’excèntric magnat Oleg Tinkov, amb els cabells tenyits de rosa i fent una botifarra. / AFP / LUK BENIES

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / MILÀ (Enviat especial)

Amb felicitat, però també amb reivindicació. Així ha guanyat aquest diumenge Alberto Contador el seu segon Giro oficial als carrers de Milà, en una etapa que va voler adornar com un passeig triomfal, on no va faltar ni la bici tintada en rosa ni la nota del seu patró, Oleg Tinkov, que es va passejar per la capital llombarda amb una perruca amb el mateix color que la 'maglia' del seu líder per celebrar el triomf del madrileny.

Tal com va fer dissabte al podi de Sestriere, després de salvar el seu únic dia dolent en aquesta ronda italiana, després de quedar-se encallat a la pista forestal de Finestre, Contador va travessar l'última meta de la prova mostrant amb els dits de la mà les tres victòries en la carrera que ell considera com a pròpies, ja que als seus triomfs oficials del 2008 i del 2015 suma també el del 2011, que li van prendre, en virtut de la sentència del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) que va anul·lar tots els seus resultats del 2011, a conseqüència del control per clenbuterol (l'episodi de la famosa carn) al Tour del 2010, malgrat no haver tingut cap problema en les anàlisis antidopatge d'aquell any durant la prova italiana.

A BUSCAR EL DOBLET

"Per mi aquest és el tercer Giro. Per mi i per tota la gent que ho va veure a la televisió, igual que per tots els rivals que vaig tenir llavors", va repetir el ciclista madrileny, que ara, després d'arribar de rosa a Milà iniciarà la seva preparació per al Tour, on intentarà el doblet; un camí que passa per descansar uns dies (després de les celebracions per la victòria) i anar la tercera setmana de juny a la Ruta del Sud, a França, on coincidirà amb Nairo Quintana.

Notícies relacionades

Contador, sobre el podi de Milà, amb festa, amb alegria, amb himne, amb papers roses llançats a l'aire, va exterioritzar la seva tremenda felicitat, acompanyat per Fabio Aru (segon al podi) i Mikel Landa, tercer, encara que seriós, però amb el reclam de ser l'abanderat de la nova generació de ciclistes espanyols. "Contador i jo estem picats... però només en l'aspecte esportiu", va repetir el jove corredor alabès, de 25 anys, que té el Tour lluny del seu programa. Landa liderarà l'Astana a la Vuelta després de passar per la ronda suïssa al juny i per la Volta a Polònia, a l'agost.

TRIOMF DE KEISSE

Amb fuga --un fet sorprenent en les etapes finals de les grans rondes per etapes-- va finalitzar l'epíleg del Giro. El triomf se'l va emportar el corredor belga de l'Etixx Iljo Keisse, líder dels Sis Dies de Gant on va trobar la mort el corredor català Isaac Gálvez el 2006.