El Giro, de cap per avall a la quarta etapa

El prometedor corredor italià Davide Formolo s'imposa en una jornada en què Aru i Astana passen a l'atac i destrossen el gran grup

2
Es llegeix en minuts

El Giro ha quedat de cap per avall en la quarta etapa, amb muntanya mitjana cap al mar, cap a La Spezia. Si segueixen a aquest ritme la prova serà tan dura fins a convertir-se en una cursa de tanta envergadura de resistència en què subsistir serà tan important com atacar. ¿Qui arribarà a Milà? I si la pregunta s'amplia fins a París fa por només de pensar-ho. La ronda italiana està elèctrica, tot i que, apuntats a la lògica, hauria de ser més assossegada en aquests inicis, si bé és cert que amb atacs, demarratges, fugues i equips com l'Astana destrossant el gran grup el públic es diverteix i s'enganxa.

No obstant, potser no és el millor escenari per a un Alberto Contador que vol apuntar-se el repte d'aconseguir el doblet Giro-Tour aquest any, rere les passes de Marco Pantani Miguel Induráin, els últims que ho van aconseguir. El panorama perfecte seria tranquil·litzar la prova fins a la gran contrarellotge, sortir-ne il·lès i deixar la cursa a punt per a sentència amb tot just un gran atac en muntanya. Però Fabio Aru, la millor i única alternativa d'Itàlia per a la 'maglia' rosa, vol eliminar contrincants des de la quarta etapa, sorprendre rivals com Rigoberto Urán, quasi ho aconsegueix, i mirar de noquejar, aquest dimarts impossible, adversaris com Contador i Richie Porte, el ciclista que dorm en una autocaravana de luxe perquè així no canvia de matalàs i se sent més a gust que a l'hotel, cosa que, d'altra banda, potser no és justa en relació amb la resta de participants, en una carrera que acostuma a repartir les estrelles dels establiments perquè ningú se senti perjudicat. Uns dies luxe i altres hotels de carretera de manual.

Fuga de Kreuziger

Notícies relacionades

L'Astana ha volgut aprofitar la muntanya mitjana per intentar noquejar rivals i alhora capturar una fuga amb Roman Kreuziger, el millor ciclista de Contador, que portava minuts d'avantatge. El Tinkoff controlava davant i darrere, potser complicat d'explicar, però que servia perquè a la seva marxa Kreuziger tingués un avantatge interessant. Tot ha canviat quan l'Astana d'Aru ha accelerat la cursa. De sobte només una vintena de corredors han sobreviscut al pilot. I pitjor ha sigut el panorama quan al petit però costerut port que hi havia a 10 quilòmetres de meta a Aru li ha agafat per demarrar. Només Contador i Porte ho han aguantat. Urán també ho ha aconseguit6, però amb dificultats. Simon Clarke, nou líder, el corredor que ha aixecat les mans tot i ser segon a la meta, ha connectat a la baixada.

Victòria per a un prometedor corredor italià de tan sols 21 anys, Davide Formolo. A Itàlia diuen que va per a figura. Aquest dimarts ha donat la raó als que creuen en ell. Pròxima etapa, primera arribada en pujada, a Abetone, amb Contador ja instal·lat a la quarta plaça de la general.