MOSTRA CULTURAL

El Palau Robert recorda Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin en una exposició

La proposta 'El Vendrell. L'època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin' estarà disponible fins al 4 d'octubre a la capital catalana

El Palau Robert recorda Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin en una exposició
1
Es llegeix en minuts

El Palau Robert recorda Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, figures rellevants que destaquen per la seva creativitat i pel seu compromís cívic i que estan vinculades a la capital del Baix Penedès, en l’exposició ‘El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin’, que es presenta del 29 de juliol al 4 d’octubre, a la Sala 1 i el jardí del Palau Robert.

L’exposició té com comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia, i l’organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la designació d’aquesta ciutat com a Capital de la Cultura Catalana durant el 2020.

Notícies relacionades

La mostra centra l’atenció en les figures de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, i en els valors que aquests personatges representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

Cada un dels espais dedicats a aquests personatges mostra les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa, i de l’acollida que van donar a intel·lectuals de l’època. La directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el comissari Josep Miquel Garcia és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Ángel Guimerà, Àngels Santacana, ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito, amb la col·laboració de Lluís Juste de Nin, ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin, que es presenta al jardí.