Els premis d'EL PERIÓDICO

Gospel i pop delicat

L'energia d'In Crescendo va alternar amb les melodies suaus i aflamencades d'Elena Gadel

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La dolça veu pop d'Elena Gadel i l'energètic grup de gospel In Crescendo van alternar les actuacions musicals de la cerimònia celebrada al Teatre Nacional de Catalunya. Els guanyadors de l'última edició del programa de TV-3 Oh Happy Day van obrir la vetllada. Van escalfar motors amb 500 miles Happy ever after. Quan va començar la retransmissió de TV-3 van donar la benvinguda musical al públic amb Cançó de matinada, un clàssic de Joan Manuel Serrat que encara no han gravat. El van presentar en una nova versió on les seves veus a cappella estaven acompanyades per Lluís Pérez, director del grup, al piano. Encara que ja havien actuat en auditoris grans, l'actuació d'ahir va ser molt especial. «Per a nosaltres és un honor ser aquí», va explicar Pérez, una mica nerviós, abans de començar.

DE SERRAT A LA LLUNA/ Elena Gadel va regalar primer una versió un xic aflamencada de Paraules d'amor, un altre clàssic serratià, que no es va veure per televisió. Gadel va descobrir aquesta tendra melodia gràcies a la seva mare, originària de Granada. En honor seu va voler presentar-la passada pel tamís de les seves arrels andaluses, il·luminant la balada dels anys 60 amb nous colors i molt ben acompanyada per Luis Robisco a la guitarra.

Una vegada iniciada la retransmissió la cantant Gadel va interpretar un preciós tema del seu últim àlbum, Delicada. Gadel es va allunyar una mica del pop per entonar Lluna plena començant i acabant la peça per bulerías, sumant Arnau Figueras al caixó. La tendresa i calidesa de la balada van tocar la fibra.

Gadel, una cantant versàtil que ha triomfat en musicals com Mar i Cel, Grease El petit príncep, on interpretava la capritxosa rosa, es prepara per estrenar Guapos y pobres al Teatre Goya, un altre musical. Alternarà les representacions amb la gira de Delicada, un disc molt personal amb cançons pròpies, la majoria en castellà. Lluna plena és un dels pocs temes en català del CD.

Notícies relacionades

Gadel, una de les cantants que es va donar a conèixer amb el programa Operación Triunfo el 2002, va demostrar que està en un moment de plenitud. Ella, que al col·legi va participar en un cor de gospel i que la temporada passada va formar part del jurat del concurs musical Oh Happy Day, va disfrutar entre bastidors del xou d'In Crescendo que va acomiadar la gala a ritme de Happy. L'èxit global de Farrell Williams va animar a picar de mans i moure els peus, i fins i tot va fer venir ganes de ballar a més d'un. Tot i que si haguessin sabut que la guanyadora seria Sor Lucía Caram potser haurien elegit un tema del musical Sister Act.

El grup de Granollers va sintonitzar de ple amb el públic, amb qui espera retrobar-se molt aviat. Acabats d'arribar de la seva gira Europea per Croàcia, Suïssa i Polònia, el conjunt presentarà el seu disc en directe el 25 d'abril a Luz de Gas. Fa menys d'un any ni tan sols existien. Avui són un fenomen.