Recepta de contrastos

Hokkaido Lemonade: una refrescant versió a la japonesa d’un còctel americà

Daniel Madeddu, bàrman de La Terraza del Claris, li dona un altre aire al Lynchburg Lemonade (la base del qual és el ‘bourbon’), amb aquest glop que porta l’apreciat whisky Nikka From The Barrel

Hokkaido Lemonade: una refrescant versió a la japonesa d’un còctel americà
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Aquesta temporada, La Terraza del Claris, ofereix una selecció de marques de les més antigues destil·leries de whisky de malta del Japó fet pel seu bàrman, Daniel Madeddu, guanyador de prestigiosos premis internacionals. Es tracta de destil·lats artesanals que estan entre els més valorats del món, com els de Nikka i The House of Suntory.

A la seva carta es poden disfrutar diversos whiskies de les dues cases, però també pots demanar-li a Madeddu que et prepari algun còctel amb ells. Com aquest Hokkaido Lemonade, que s’inspira en el Lynchburg Lemonade, un combinat d’origen nord-americà la base del qual és el ‘bourbon’. En aquest cas, fa una versió amb un toc nipó.

«És un còctel de contrastos –descriu Madeddu– perquè té un punt molt cítric gràcies al ‘yuzu’ i després juga amb el dolç del Choya Royal Honey (un licor de prunes). L’ànima, el cos, és el whisky Nika From the Barrel, un ‘blend’ de malta particularment agraït per a la cocteleria perquè resulta molt versàtil, té molt cos, records a herbes i un toc fumat. El ‘ginger ale’, com que té bombolles, li aporta un toc refrescant i el fa més fàcil de beure». El bàrman recomana consumir-lo amb una canyeta en comptes de fer-ho a glops.

Aquesta és la recepta de l’Hokkaido Lemonade.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 5 cl de whisky Nikka From the Barrel

  • 3 cl de suc de ‘yuzu’

  • 1 cl de Choya Royal Honey

  • 10 cl de ‘ginger a le’

  • 5 glaçons petits

Elaboració

  1. Agiteu tots els ingredients, menys el ‘ginger ale’, en una coctelera durant almenys set segons.

  2. En un vas alt i ample (tipus High Ball) prèviament refredat amb cinc glaçons, aboqueu-hi el líquid de la coctelera.

  3. Deixeu els glaçons al vas i afegiu-hi ‘ginger ale’

  4. Serviu immediatament.