23 i 24 de març a Budapest

El Bocuse d’Or Europa es decidirà amb un plat vegetarià amb patates i un altre de cabirol

  • Hongria, com a amfitriona del concurs, ha decidit que una de les dues receptes salades haurà de portar tres varietats de tubercle del país

  • El líder de l’equip espanyol serà Rubén Amro, que, com els 18 rivals, busca els punts necessaris per participar a la final mundial del 2023 a Lió

El Bocuse d’Or Europa es decidirà amb un plat vegetarià amb patates i un altre de cabirol

Twitter

1
Es llegeix en minuts
EFE

El guanyador del Bocuse d’Or Europa, en què participen 19 equips i se celebrarà a Budapest el 23 i el 24 de març, es decidirà en funció dels resultats d’un plat vegetarià basat en la patata, un dels principals ingredients de la cuina hongaresa.

Igual que la resta de contendents per les places disponibles per competir a la final mundial del Bocuse d’Or, considerades les olimpíades de la cuina, el representant espanyol, Rubén Amro, haurà d’elaborar el plat principal amb tres varietats de patata hongaresa: coronada, coneguda pel seu baix contingut en carbohidrats; ‘anuschka’, que habitualment s’utilitza en amanides, i ‘madison’, que sol menjar-se fregida.

Varietats recollides en sorrals

Es tracta de varietats cultivades i recollides a mà als sorrals d’Alföld, segons va informar l’organització de la prestigiosa competició en un comunicat, en què va fer públic l’ingredient obligatori d’un dels dos plats que ha de preparar cada equip nacional.

Els 14 membres del jurat demanaran als concursants que les patates s’identifiquin «visualment i gustativament» al plat i que s’acompanyin d’una salsa, suc o caldo, a més que treguin el màxim partit d’unes patates que es recullen a la primavera; l’únic acompanyament de proteïna animal permès seran ous i lactis, i l’elaboració haurà de ser calenta.

Substitut del tradicional plat de peix

Aquest plat vegetal substitueix el tradicional de peix, mentre que per al de carn l’ingredient obligatori és el cabirol, un altre dels aliments més identitaris de la cuina hongaresa i que ja havia fet públic l’organització.

Notícies relacionades

Com a amfitriona, Hongria s’encarrega d’escollir els dos ingredients temàtics i obligatoris que han de ser protagonistes de les dues elaboracions salades que cada equip ha de presentar al jurat.

Rubén Amro serà el líder de l’equip espanyol després d’haver guanyat el Campionat Nacional de Cuina i Rebosteria que es va celebrar el novembre passat a Valladolid. Si aconsegueix els punts necessaris al Bocuse d’Or Europa, ho farà també a la final mundial que se celebrarà l’any vinent a Lió (França), ciutat on va viure i va treballar el seu creador, el cuiner Paul Bocuse.