A l’edifici històric

Science & Cooking: el congrés mundial de la UB que marida cuina i ciència

  • Xefs com José Andrés, Carme Ruscalleda, Massimo Bottura, Andoni Luis Aduriz, Oriol Castro i Ada Parellada, i experts com Harold McGee i François Chartier participen en la cita

  • La segona edició d’aquesta trobada internacional, que se celebra de dilluns a dimecres, se centra en la sostenibilitat, la recerca, l’economia i la salut

Science & Cooking: el congrés mundial de la UB que marida cuina i ciència

La Nueva España

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La cuina va més enllà dels fogons d’un restaurant o una casa. I això quedarà molt clar entre dilluns i dimecres a l’Aula Magna i el Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, on se celebrarà el segon congrés mundial Science & Cooking, centrat en la sostenibilitat, la investigació, l’economia i la salut. Dit així, potser sona pompós i inconcret, però n’hi ha prou amb repassar el programa, ple de ponències amb substància, per adonar-se de com de potent i interessant resulta aquesta cita fins i tot per als no són gaire gurmets.

El congrés, que serà presentat, entre d’altres, per Ferran Adrià i Joan Roca, i que nomenarà president honorari l’escriptor especialitzat en gastronomia i la química dels aliments Harold McGee, que també participarà amb una conferència que es convertirà en una guia pràctica de les olors del món, té a la seva agenda temes i experts, la majoria d’ells cuiners, d’allò més variats i estimulants.

Sostenibilitat al món

Des del que s’està coent a Àsia amb la ciència i la gastronomia (Gaggan Anand, un dels millors xefs orientals, i Sergi Palacín, de The Alchemix, ho explicaran dilluns) fins a com es practica la sostenibilitat a l’Amazònia, Galápagos, la Patagònia o Turquia. Tant podeu conèixer els secrets de la biodiversitat i sostenibilitat molecular que exposarà l’expert en aromes François Chartier (també parlarà amb Hiroaki Kitano de com la intel·ligència artificial pot ajudar la creativitat gastronòmica) com descobrir fins a quin punt es pot treure profit de la tonyina vermella (Begonya Melich i Ekaitz Apraiz, de Tunateca).

Notícies relacionades

Qui vulgui noms de cuiners mediàtics haurà d’assistir a les classes magistrals de José Andrés i la seva mà dreta, Carles Tejedor (sobre el seu projecte solidari World Central Kitchen); Oriol Castro, de Disfrutar (‘Què representa la ciència en la innovació culinària’); Andoni Luis Aduriz, de Mugaritz (‘Recerca aplicada a la fermentació’); Carme Ruscalleda (amb Anna Paré, Assumpció Roset i Glòria Arbonés parlaran de la gastronomia per a les persones grans més enllà de les dietes toves); Ada Parellada (Semproniana) i Massimo Bottura (Osteria Francescana), que amb Gemma Salvador donaran la seva visió sobre el desaprofitament alimentari.

I qui tingui interès per les impressores 3D veurà satisfetes les seves inquietuds amb la xerrada de Giuseppe Scionti, que explicarà com aquest aparell revolucionarà el menjar sostenible. En la mateixa línia, Alejandra Ratti mostrarà el disseny d’estris de cuina per donar solució a persones amb discapacitats.

Temes:

Gastronomia