Així és Amar Barcelona, la proposta gastronòmica de Rafa Zafra i El Palace Barcelona

El xef sevillà ha elaborat una carta en la qual la mar juga un paper central

L'espai s'ha redissenyat per a oferir una experiència fresca i elegant

El trikini de llamàntol, salmó fumat ahumado i caviar

El trikini de llamàntol, salmó fumat ahumado i caviar / Cedida / El Palace Barcelona

4
Es llegeix en minuts
Pep Canals

El Palace Barcelona és l'hotel cinc estrelles més antic de la ciutat comtal. Amb més de 100 anys a la seva esquena, el luxe ha estat sempre el seu senyal d'identitat. I, en aquest sentit, la gastronomia ha jugat un paper important. Des de fa ja uns mesos, i amb l'objectiu d'oferir una proposta única, fresca i elegant, l'hotel compta amb una de les obertures gastronòmiques més esperades d'enguany: Amar Barcelona, la nova proposta de Rafa Zafra.

El xef sevillà, que també dirigeix al costat dels seus socis Anna Gotanegra i Ricado Acquista Estimar, la seva proposta més íntima en el barri del Born de Barcelona i a Madrid; Casa Jondal a Eivissa, Mareantes Cervecería a Sevilla i Per Feina, en el barri de Poblenou de Barcelona, ha portat la cuina en les seves venes des de petit. La seva família regentava l'antiga Posada d'Alcalá, lloc on va despertar la seva passió per la gastronomia. Després d'estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Sevilla Heliopolis, va passar per les cuines de grans xefs com Tristán a Mallorca i Arzak a Sant Sebastià, a més de guanyar dues estrelles Michelin amb 26 anys al costat dels germans Ferrán i Albert Adrià.

“Amb la gestió d'Amar Barcelona volem aportar una cuina honesta, basada en la qualitat del producte i apostant per la ‘casualització’ del luxe en un entorn únic i elegant”, assegura Zafra. En aquest sentit, el nou restaurant de El Palace Barcelona juga amb el prestigi dels ingredients, la qualitat de la cocció, el confort de l'espai i l'elegància de l'històric hotel. Tradició i modernitat es fusionen amb l'objectiu d'aportar frescor i renovació a l'espai.

Què ofereix la carta de l'Amar Barcelona?

La mar és l'eix central de la carta que Zafra ha elaborat per Amar Barcelona. La seva cuina juga amb productes frescos en els quals l'estacionalitat, temporada i origen són fonamentals. El xef sevillà juga amb els seus productes fetitxes com el caviar, un element que utilitza per a realçar els sabors de cada plat; i les ostres, en aquest últim cas amb fins a 9 elaboracions diferents. També és destacable la relació del restaurant amb la Confraria de Pescadors de Roses, a la qual Zafra homenatja amb el plat Gamba de Roses XXL.

El trikini de llamàntol, salmó fumat i caviar

/ Cedida / El Palace Barcelona

Les brases juguen un paper molt important, però Zafra també s'atreveix amb coccions que van des del cru al marinat, els salaons, el vapor, els fregits i els guisats. Ah! I com a picada d'ullet al segle d'història del luxós hotel barceloní, també compta en la seva carta amb alguns clàssics que van formar part del Ritz Barcelona - el nom de El Palace Barcelona fins al 2005 – com la Llagosta a la cardinale o el Llenguado a la Meunière clàssica. La cuina mediterrània i catalana amb plats com el Caneló de centolla i suc de pollastre tanquen el concepte de la cuina de l'Estimar Barcelona.

Una de les nou preparacions amb ostres

/ Cedida / El Palace Barcelona

La carta de vins creada per la sommelier Diana d’Urso compta amb una selecció extensa i les postres de la xef pastissera Cristina Ramón, que recupera clàssics amb coccions més curtes i amb menys sucre, rematen una oferta de luxe que Zafra i el seu equip ofereixen en aquest emblemàtic espai de Barcelona.

Un escenari redissenyat

El Palace Barcelona, dirigit actualment per Juan Miguel Losada com a Director General, no és un edifici qualsevol. Una cosa de la qual eren conscients, Elena Prats i Eva Pous, les encarregades de dissenyar l'interior d'Amar Barcelona. El concepte juga amb la tradició i la modernitat. Les diferents tonalitats blaves es barregen amb els elements daurats amb l'objectiu d'evocar a entorns luxosos. En aquest sentit, destaca l'accés al local a través d'un túnel completament daurat amb vitrines que acullen les joies de Zafra: els productes amb els quals elabora les seves receptes.

El menjador del Amar Barcelona

/ Cedida / El Palace Barcelona

Una espectacular barra rectangular daurada presideix la sala i, a la seva al voltant, el mobiliari modular pot adaptar-se a les necessitats dels comensals. En el joc entre tradició i modernitat destaca també la il·luminació de l'espai. Dos llums de llàgrimes conviuen amb lluminàries minimalistes i amb tocs molt arquitectònics.

Un equip de luxe

L'equip d'Amar Barcelona és jove, dinàmic i il·lusionat. Un grup de persones que no sols estan compromeses amb el projecte, també amb la professió. Zafra compta amb Anna Gotanegra i Ricardo Acquista com a socis que, al costat de l'equip de El Palace Barcelona, s'encarreguen de la gestió i la part creativa del projecte.

Més enllà de les esmentades Diana D’Urso (sommelier) i Cristina Ramón (pastisseria), el xef sevillà disposa de Gonzalo Hernández (Cap de Cuina) i Victor García (sotsxef) amb els qui fa 9 anys que treballa en altres projectes com Estimar, Tickets, Heart, El Brans i Casa Jondal. A ells cal sumar a Pablo Wübbe com a Cap de sala i Carlos Besteiro com a segon Cap de sala. Pol Perelló va ser el responsable de l'obertura del restaurant.

Cerques una experiència gastronòmica especial en un entorn únic? Estimar Barcelona t'està esperant.

Més informació

-Al seu lloc web

-Trucant al 931 03 99 88