Cata mayor

Extravagant, però efectiu

Així es fa la pasta amb xocolata que Carlos Alcaraz menja abans de jugar

  • Hem preparat a casa la nostra versió del plat guanyador del jove tennista

Així es fa la pasta amb xocolata que Carlos Alcaraz menja abans de jugar
1
Es llegeix en minuts

«Una hora i mitja abans d’un partit, menjo una pasta amb crema de cacau 100%, dàtils i oli d’oliva perquè em doni energia». Amb aquesta confessió, el jove tennista Carlos Alcaraz deixava estupefactes els seus seguidors. La pasta sempre ha sigut un dels plats preferits dels esportistes d’elit abans de sortir a competir: una reserva d’hidrats de carboni per no defallir, però mai havíem sentit parlar d’una combinació tan singular.

Rastrejant vells receptaris de cuina italiana, tan sols hem topat amb una pasta amb xocolata que s’elabora tradicionalment a la regió de l’Úmbria...

Pel que sembla, Alcaraz utilitza la crema de cacau i avellanes Ambrosia, una versió més saludable que altres de més tradicionals, però nosaltres hem volgut filar molt prim i fer la nostra pròpia ‘crema Alcaraz’ que estem segurs que faria les delícies del jove prodigi. Tot seguit, la recepta completa (incloent-hi la pasta, és clar). ¿Que si és bona? Diguem-ne que sorprèn...

Aquesta és la nostra pròpia versió de la pasta amb xocolata de Carlos Alcaraz: perfecta per sortir a berenar-se a qualsevol adversari...

Ingredients

Per a la crema de cacau (per a un pot d’uns 400 grams)

  • 100 g d’avellanes pelades torrades

  • 125 ml de llet sencera de vaca o de beguda vegetal de civada

  • Entre 4 i 6 dàtils (depenent de la mida)

  • 30 g de cacau pur en pols sense sucre

  • 30 ml d’oli de gira-sol (per compensar el sabor més fort de l’oli d’oliva verge extra)

  • 20 ml d’oli d’oliva

Notícies relacionades

Per a la pasta (per persona)

  • 80 g de pasta curta tipus hèlixs (la crema s’hi amararà millor que en una pasta llarga)

  • Sal

Elaboració

  1. Traieu els pinyols dels dàtils. Estoveu-los escalfant-los al microones submergits en un got amb aigua durant dos minuts a màxima potència. Escorreu els dàtils i talleu-lo en trossets petits. Reserveu-ho.

  2. En una batedora o ‘blender’ tritureu les avellanes fins que quedin reduïdes a polsina.

  3. Barregeu les avellanes amb la llet, el cacau i la barreja dels dos olis. Afegiu-hi els dàtils i tritureu tota la barreja fins a obtenir una massa homogènia. Ha de quedar pastosa i lleugerament rugosa.

  4. Bulliu la pasta en aigua amb sal durant uns 7 minuts fins que estigui al punt. Escorreu-la.

  5. Tempereu lleument la crema de cacau durant 30 segons al microones i mescleu-la amb la pasta. Decoreu-ho amb més avellanes, senceres o trossejades.