Referència planetària

David Muñoz, únic xef espanyol guardonat als premis mundials de La Liste

  • L’empresa, que fa la selecció més completa de restaurants del planeta, canvia el seu ‘top 1.000’ per 30 distincions especials per la pandèmia

  • El xef madrileny ha sigut reconegut en la categoria d’innovació pel desenvolupament de Goxo, el seu servei de menjar a domicili

goxo

goxo

3
Es llegeix en minuts

L’any 2021 s’ha posat en marxa amb dues iniciatives per part de La Liste, destacat cercador de restaurants i classificació mundial des de l’any 2015. Per solidaritat cap als xefs i restaurants de tot el món en temps de pandèmia, La Liste ha cancel·lat la seva classificació anual. A canvi, presenta una selecció de nous premis especials i una àmplia anàlisi de la situació en el seu ‘Gastronomy Observer’. Per fer-ho ha pogut comptar amb la seva inigualable base de dades mundial, que permet identificar noves idees, tendències i innovacions a tot el sector.

La Liste és famosa per la seva llista anual dels millors 1.000 restaurants al món, basada en més de 900 fonts processades pel seu algoritme. D’aquesta manera, Guy Savoy (París), Le Bernardin (Nova York), Ryugin (Tòquio) i Sugalabo (tots dos a Tòquio), mantenen la primera posició a La Liste Top 1.000 un any més, amb la màxima puntuació, 99,5 sobre 100. Martín Berasategui està al ‘top ten’, amb 99.

El camí de la gastronomia del demà

El 2021, els 10 premis especials reconeixen 30 xefs, restaurants o conceptes de 18 països. Cada un és un exemple d’innovació, i marca el camí per a la gastronomia del demà amb nous mètodes, noves idees o noves aspiracions.

  • Premi New Destination Champion: el xef de Ghana Selassie Atadika, innovador de la cuina ‘new african’, i French Flanders, liderat per Florent Ladeyn, d’Auberge Vert Mont (Boeschepe, França).

  • David Muñoz ha sigut distingit amb el guardó a la innovació per Goxo, el seu servei de menjar a domicili. El guanyador francès és Olivier Nasti, per les seves nombroses iniciatives de menús, incloent-hi ‘food trucks’, ‘drive-in’ i ‘take away’ amb reconeguts xefs.

  • Mashama Bailey, revolucionària estrella de la cuina del sud i ambaixadora de la diversitat a Geòrgia (EUA), s’emporta a casa el Game Changer Award by Inclusivity.

  • La distinció a l’‘influencer’ digital ha sigut per a l’italià Simone Zanoni, de Le George, del Four Seasons Hotel George V de París, pel seu exitós desenvolupament digital, Casa Zanoni.

  • El premi a l’ètica i la sostenibilitat és per a Matt Orlando, del restaurant amb zero residus Amass (Copenhaguen). La guanyadora francesa és Nadia Sammut, d’Auberge La Fenière (Cadenet, França).

  • Guardó a l’esperit de comunitat: Covid-19 Playbook de Hong Kong Black Sheep Restaurants. La selecció francesa és per als Les xefs avec les soignants (en català, ‘Els cuiners amb els cuidadors’), liderada pel xef del Palau de l’Eliseu, Guillaume Gomez, i Stéphane Méjanès.

  • Talents de l’Any: la peruana Francesca Ferreyros, el francès Mory Sacko, l’italià Antonio Bueno, el britànic Daniel Smith i el filipí Josh Boutwood.

  • Obertures de l’Any: Coco Couture (Sant Petersburg), Kol (Londres), Euphoria by Jason Tan (Singapur) i Ever (Chicago).

  • Premis a les joies amagades: La Femme du Boucher (Marsella), Nur (Fes, Marroc), Koks (Illes Fèroe), Le Café Suisse (Bex, Suïssa), Langouste (Belgrad), Willows Inn (Lummi Island, EUA), D’Berto (O Grove, Pontevedra) i 102 House (Foshan, Xina).

  • Guardó a l’artesania i l’autenticitat: El francès Ferme de la Ruchotte, el japonès Masashi Yamada i el mexicà Las Quince Letras.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

‘Gastronomy Observer’ detalla cada una de les noves tendències del món de la gastronomia gràcies a la base de dades de La Liste, reforçada amb estudis acadèmics, articles de premsa, publicacions en xarxes socials i entrevistes. D’aquesta manera, il·lustra i elogia els grans esforços dels restauradors per continuar alimentant els clients, sense deixar de buscar noves pistes per adaptar-se a les noves normes i als confinaments. També estudia el costat fosc de la indústria, cobrint els problemes d’abusos a la cuina, la falta de diversitat i d’inclusió, així com el #MeToo de les professionals de la restauració.

Més de 25.000 restaurants localitzats en 200 països

Hélène Pietrini, recentment nomenada directora de La Liste, explica: «Malgrat els successius tancaments i un estat d’ànim molt perjudicat, la restauració no es rendeix mai.

Notícies relacionades

La Liste desitja ser el catalitzador d’un nou recolzament als restaurants, reconeixent les persones excepcionals que destaquen davant la crisi i que modelen el futur de la gastronomia».

La potent aplicació de La Liste localitza més de 25.000 restaurants en 200 països, més que cap altra guia de restaurants. L’aplicació és gratuïta, i està disponible per a Android i IOS en nou idiomes.