Basar amb sabor

Els mossos més exquisit per a aquest Nadal

  • Us proposem una selecció de productes gastronòmics als quals no us podreu resistir. Que l’àvia faci els canelons un altre dia
barcelona/zentauroEPP.56255323_CATA_MAYOR_BAZAR_BODEGON.201218155313.JPG

barcelona/zentauroEPP.56255323_CATA_MAYOR_BAZAR_BODEGON.201218155313.JPG

4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

No hi ha festes més gastronòmiques que les de Nadal. Tothom es reuneix al voltant d’una taula per menjar els plats de sempre. Però no sempre cal clavar la dent als canelons de l’àvia. ¿Per què no provar altres coses? A continuació us presentem una selecció de delicastessen per disfrutar durant aquestes dates assenyalades.

Formatge d’ovella amb trufa Vegamar

Aquest formatge manxec s’elabora a Albacete amb llet d’ovella pasteuritzada 100%. Amb 90 dies de curació, se li injecta amb una agulla pasta de trufa negra italiana i oli d’oliva verge. Cada formatge conté 100 grams de trufa. Després, passa a una cambra de maduració fins que passen els 150-180 dies amb els quals surt a la venda. L’escorça del formatge és natural, de color ocre suau amb taques per la injecció de la trufa. El seu aspecte al tall és marmolitzat i net, i en boca la seva textura és compacta, fàcil de menjar, amb un sabor intens. Marida bé amb vins rosats, vins negres criances i vins negres reserves, i combina bé amb fruita seca (naturals sense sal) i amb fruits vermells (naturals sense afegits). El seu preu és de 6,00 euros (200 grams).


Croquetes de tonyina vermella Balfegó

Balfegó, especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella de l’Atlàntic i el Mediterrani, ha llançat croquetes, gyozes i canelons farcits amb aquest peix. Les croquetes de tonyina vermella es venen en tres sabors: el tradicional, un clàssic del restaurant Tunateca; l’anomenat Alegría Riojana, per als amants del picant, i en escabetx, suau i subtil al paladar. Arriben a casa congelades i són molt fàcils de regenerar. Es poden adquirir a la botiga online de Balfegó. La bossa amb 12 unitats costa 9 euros i el paquet amb tres bosses, 24,30.


Salses de La Chinata

La Chinata té diverses salses elaborades amb oli d’oliva verge extra amb les quals alegrar tota mena de plats. El ‘pack’ amb tres amaniments inclou una maionesa de trufa, ideal per a carns, peixos i verdures; un allioli, per a peixos, mariscos, carns, verdures a la brasa, patates o paella, i una mostassa amb olives negres. La Chinata també ven altres caixes com les que porten cremes vegetals, pasta al pesto i delícies veganes. El ‘pack’ de salses costa 12,65 euros.


Salmó noruec Arrom

El salmó és un dels productes gastronòmics més nadalencs. I a la peixateria Arrom, amb botigues (del 75 al 79) al mercat de Santa Caterina (avinguda de Francesc Cambó, 16), el cuiden que fa goig. És recomanable el criat a l’illa noruega de Kvitsoy, on els corrents i els nivells de salinitat i oxigen d’aquestes aigües afavoreixen el desenvolupament de peixos forts i amb menys greix. Allà, els animals creixen de forma natural i 100% sostenible, lliures d’antibiòtics. El resultat és una carn de textura més ferma i un sabor més fresc que qualsevol altre salmó. Les peces se serveixen senceres i s’entreguen sense ganyes, en gel i precintades. Es poden comprar en persona o trucant al 93 319 21 26. Costa uns 17 euros el quilo.


Costellam desossat de garrí ibèric confitat País de Quercus

País de Quercus és un nom conegut a l’alta cuina. El seu garrí ibèric ha desfilat en plats d’El Celler de Can Roca, Àbac, Cuina Germans Torres, Diverxo, Mugaritz i Azurmendi, entre altres temples gastronòmics. Ara el podeu menjar a casa (només cal passar-lo uns minuts per la paella) i disfrutar de la seva pell cruixent, la seva sucosa carn i una fina capa de greix entre totes dues que és pròpia del garrí ibèric i no del garrí blanc que es consumeix habitualment. El paquet amb 350 grams de costellam desossat es pot comprar a la botiga ‘online’ de País de Quercus per 18,97 euros (despeses d’enviament a partir de 7 euros).


Pastís ‘sablé’ de Balbisiana amb xampany Moët & Chandon

Notícies relacionades

Moët & Chandon i Balbisiana s’han unit per crear aquesta edició limitada de només 200 unitats formada per una ampolla de Moët Impérial, el xampany més emblemàtic de la ‘maison’, que destaca pel seu caràcter afruitat, i un pastís ‘sablé’ cobert de mascarpone i farcit de maduixa, decorat amb fruits vermells, nabius negres i merengues daurats. Per a aquelles comandes que s’enviïn fora de la ciutat de Madrid, el pastís anirà sense decoració, però amb tots els elements necessaris per acabar de decorar-lo a casa (a la caixa s’afegirà una targeta gran amb un codi QR on es podrà visualitzar un vídeo amb els passos que cal seguir per acabar el pastís). Costa 79,90 euros i es pot comprar a la web de Balbibiana.


Torró amb vermut de Reus i patates xips

Virginias llança un torró amb vermut de Reus i patates xips, un homenatge a la ciutat que va veure néixer la firma el 1932. La caixa és especial, amb imatges d’alguns dels edificis més emblemàtics de la localitat. Porta, entre altres ingredients, praliné d’avellanes, pasta d’ametlla, cobertura de xocolata negra i de xocolata amb llet, patates fregides i concentrat de vermut vermell al 48%. Es ven a través de la pàgina web de Virginias i les botigues de la marca a Reus, Agramunt, Barcelona i Madrid. Costa 9,50 euros (300 grams). Per a comandes superiors a 20 euros, l’enviament és gratuït (si és de menys de 20 euros, les despeses són de 3,5).

Temes:

Gastronomia