La pluja no impedeix veure dos gammes extra al Catllar

La Colla Vella Xiquets de Valls va descarregar el 4d9fa, i els Castellers de Vilafranca es van atrevir amb el 9d8

La pluja no impedeix veure dos gammes extra al Catllar

Marina Pérez Got

2
Es llegeix en minuts

Castells sota la pluja. Així es podria definir l’actuació del Catllar on compartien plaça els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Tot i que les gotes inicials d’abans que comencés l’actuació no han impedit que es fes la primera ronda, sí que han provocat que no es pogués executar tota l’actuació castellera. Tot i això, s’han vist dos castells de màxima dificultat, gamma extra, i castells de 9 pisos.

Els primers a començar l’actuació eren els vilafranquins, que obrien plaça amb el 3d9f sota la pluja. Un castell que dominaven perfectament, i demostraven que volen pujar un pis més en un futur. Després els seguia la Colla Vella, que veien la previsió meteorològica, i els núvols negres que s’acostaven, no s’estaven de romanços i obrien plaça amb un castell de gamma extra que ja havien descarregat en dues ocasions enguany, el 4d9fa. El castell pujava bé, tot i que l’estructura del quatre s’anava deformant, però l’aconseguien dominar. Un cop es quedava el pilar sol, vivien moments de dificultat que controlaven, i l’aconseguien descarregar provocant una ovació a tot un públic que aguantava sota la pluja. Celebracions a la plaça amb aquest primer gamma extra de la tarda. La Jove de Tarragona era la tercera. Els de la camisa lila volien repetir el 2d9fm, gamma extra, que havien fet per Sant Magí i que els havia quedat en carregat. Però l’aparcaven per a la segona ronda, i apostaven la primera per treure nervis i descarregar un bon 3d9f.

La pluja s’intensificava, però no feia pinta que els Castellers de Vilafranca volguessin renunciar a la segona ronda. Així doncs, veient que a l’altre costat de la plaça s’havia fet gamma extra, també apostaven per la màxima dificultat. Els Verds es decidien pel 9d8, castell que ja havien descarregat enguany. Un altre cop, sota la pluja, pujava el castell que dominaven perfectament. Se l’anotaven, fent que els més menuts ho celebressin. La Vella ja amb dubtes de continuar actuant es decidia pel 4d9f. Un castell que quedava en intent desmuntat quan no s’havien col·locat ni sisens. Passat aquest moment, arribava un dels més esperats de la tarda, el 2d9fm de la Jove de Tarragona. El castell pujava ja remogut, i mostrava certes dificultats, i l’enxaneta relliscava i decidia tirar avall, tot i que l’acotxadora s’aconseguia col·locar. Un cop fet aquest intent desmuntat, les tres colles decidien no continuar.

Notícies relacionades

La pluja s’intensificava cada cop més, i era perillós continuar amb l’actuació. Les camises dels castellers i les castelleres estaven molt mullades, i era difícil que ningú rellisqués en aquestes circumstàncies.

Les tres colles esperen poder actuar avui a l’Arbós, i mostrar el seu bon estat de forma, sense la pluja.

Temes:

Castellers