Vilafranca veu el primer castell amb folre després de la pandèmia

Castellers de Vilafranca

Castellers de Vilafranca / JoanCortadellas (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts

Els Castellers de Vilafranca han aixecat aquest dilluns a Vilafranca del Penedès (Barcelona) el primer castell amb folre –un 2 de 8 amb folre– de la represa de l’activitat castellera des que va començar la pandèmia de la Covid-19.

Ho han fet la Diada de Tots Sants, que se celebra tradicionalment l’1 de novembre a la plaça de la Vila del municipi, i aquest any ha comptat amb els Castellers de Sants (Barcelona), els Capgrossos de Mataró (Barcelona) i els Xiquets de Tarragona.

Els Castellers de Vilafranca han obert plaça amb un 4 de 8 amb l’agulla, que van descarregar lluitant molt el pilar, cosa que va ser molt aplaudida. Era un castell simbòlic perquè fa 25 anys, en aquesta mateixa diada, la colla va descarregar per primera vegada el 4 de 9 amb folre i l’agulla. La mateixa construcció amb un pis menys evidencia l’impuls progressiu de les colles a la represa, des de l’inici de la pandèmia.

En segona ronda, els verds han intentat l’anunciat 3 de 9 amb folre, que després de desmuntar una vegada el peu, han tornat a tirar, però ha caigut quan es col·locava l’anxaneta. Han optat pel 4 de 8.

A la tercera ronda han descarregat el pilar de 6, que només havien carregat el Sant Cugat.

Els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró han fet la mateixa actuació: 2 de 7, 5 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla.

Per la seva banda, els Castellers de Sants han descarregat també el 5 de 7 –amb cinc incorporacions al pom de dalt–, el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7. A la ronda de pilars, aquestes tres colles convidades per la festa de Tots Sants habituals dels últims anys han aixecat diversos pilars de 4 –i els matalassers, un de 5.

Notícies relacionades

Ha sigut la primera festa castellera sense limitacions a Vilafranca del Penedès, després d’un San Fèlix restringit que va acabar amb un acte reivindicatiu.

A l’actuació, que tanca la temporada, ha assistit la consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, i l’exconseller Jordi Turull, als qual els Castellers de Vilafranca han fet socis d’honor al costat de la periodista Cristina Puig.