DIADA DE SANTA ÚRSULA

Les colles castelleres de Valls fan història per partida doble

La Vella i la Joves aconsegueixen amb minuts de diferència el tres de nou sense folre

zentauroepp50613688 made using turbocollage from www turbocollage com191027182607

zentauroepp50613688 made using turbocollage from www turbocollage com191027182607

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les duescolles castelleres de Valls, la Vella i la Joves, han fet història aquest diumenge per partida doble al carregar, per primera vegada en l’era moderna (l’habitual eufemisme per indicar «des que hi ha registres»), el tres de nou sense folre, primer una i després l’altra.

En la diada de Santa Úrsula, a la plaça del Blat de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aconseguit coronar la construcció en la segona ronda, després de dos intents desmuntats de la Colla Joves Xiquets de Valls, l’últim d’aquests quan només faltava col·locar el pom de dalt. Llavors, han optat per rebaixar pretensions i provar el 4 de 9 amb folre, que han descarregat.

La Vella, guanyadora del concurs de Tarragona l’any passat, agafat el relleu i ha intentat el tres de nou sense folre. Ho han aconseguit després de desmuntar-lo una vegada, la qual cosa ha desencadenat l’alegria a la plaça.

Però la rivalitat vallenca se les heu, i la Joves ha tornat a intentar la construcció del gamma extra fins aleshores inèdit i, aquesta vegada sí, ho han aconseguit, tot i que en el segon intent de la tercera ronda, fet que ha suposat que els seus companys de la Vella, després d’aplaudir-los i celebrar-ho, els repliquessin «El primer serà sempre nostre».  

Notícies relacionades

La diada de Santa Úrsula s’esperava amb avidesa aquest any perquè la previsió de les dues colles era que podia culminar en un dels millors programes de la història recent, com així ha sigut. 

En primera ronda, la Vella havia carregat el 4 de 9 sense folre, mentre la Joves ha obert plaça descarregant un 2 de 8 sense folre.  En la tercera ronda, la Vella ha acabat descarregant el 2 de 8 sense folre, el mateix castell amb què havien començat els seus rivals.

Temes:

Valls