Junta Local de Seguretat

Manu Reyes (PP) estudia crear una Oficina Antiocupació a Castelldefels

ENTREVISTA | Manu Reyes (PP), alcalde de Castelldefels: «Estic en contra de l’ampliació de l’aeroport si suposa més avions sobre la ciutat»Manu Reyes (PP), alcalde de Castelldefels: «Estic en contra de l’ampliació de l’aeroport si suposa més avions sobre la ciutat»

Manu Reyes (PP) estudia crear una Oficina Antiocupació a Castelldefels

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Castelldefels (Baix Llobregat), Manu Reyes (PP), ha avançat la seva voluntat de crear una Oficina Antiocupació a la ciutat per «defensar els drets dels propietaris».

Així ho ha anunciat l’ajuntament en un comunicat emès després que aquest dimarts 18 de juliol se celebrés la Junta Local de Seguretat de Castelldefels, presidida pel mateix Reyes –acompanyat pel regidor de Governació i Seguretat, David Solé– i que va comptar amb la participació de representants de la policia local, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Durant la reunió, segons el comunicat, es va tractar el tema de l’ocupació de vivendes, per a la qual cosa l’alcalde de Castelldefels també va demanar «més coordinació i recursos». Així, la reunió també va servir per «analitzar les dades vinculades a seguretat ciutadana, viària i de convivència a l’espai públic».

Segons les últimes dades publicades pel Ministeri d’Interior, a Castelldefels els delictes van augmentar un 6,8% entre el 2021 i el 2022. No obstant, si les dades del 2022 es comparen amb el 2019, l’any previ a la pandèmia de la covid-19 i als diferents confinaments i restriccions de mobilitat, el resultat és que el nombre de delictes va baixar un 12,2%.

«Preocupació» pel ‘top manta’

Durant la reunió, Reyes també va manifestar la seva preocupació pel «creixent fenomen del ‘top manta’a la platja de Castelldefels els últims anys» i va demanar als cossos policials un increment dels recursos i els agents per «acabar amb aquesta activitat a la ciutat».

Notícies relacionades

«No podem continuar permetent una activitat il·legal que, a més, afecta de forma directa les vendes del comerç urbà, que fa un esforç diari molt important per apujar les persianes», va declarar l’alcalde del PP.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels