Nous ajuntaments

Manu Reyes recupera l’alcaldia de Castelldefels per al PP vuit anys després

Manu Reyes recupera l’alcaldia de Castelldefels per al PP vuit anys després

AYUNTAMIENTO DE CASTELLDEFELS.

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Manu Reyes ja torna a ser l’alcalde de Castelldefels (Baix Llobregat). El president del PP de Barcelona ha recuperar la vara de comandament aquest dissabte 17 de juny després de la celebració del ple de constitució del nou ajuntament. Tal com va avançar EL PERIÓDICO, Reyes ha aconseguit tornar a l’alcaldia vuit anys després gràcies a un pacte de govern amb l’lex PSCi ara líder de Som Castelldefels, Nico Cerpa, que serà primer tinent d’alcalde de Reyes durant els pròxims anys.

Reyes ha recollit 15 vots en la sessió d’investidura, els que sumen el PP i Som Castelldefels. El ple no ha comptat amb la presència de la fins ara alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), després que fa uns dies renunciés a recollir l’acta de regidora per al mandat 2023-2027.

El nou alcalde, Manu Reyes, ha valorat en el seu discurs d’investidura «que comença el canvi que vol Castelldefels, amb un govern fort, amb un projecte sòlid».

Reyes ha dit que el seu govern farà polítiques «a favor de la gent gran», dels joves «perquè no se n’hagin d’anar de Castelldefels» i de les famílies. Així, ha destacat la importància de la salut, l’educació, la millora de la neteja dels carrers de la ciutat i «més presència policial al carrer (de dia i de nit)». Per la seva banda, Nico Cerpa ha defensat que «el vot de la ciutadania va ser clar i contundent. La ciutadania volia un canvi i això és el que farem a partir d’ara».

Una oposició «fiscalitzadora»

La nova portaveu del PSC a l’ajuntament –després de la renúncia de la fins ara alcaldessa Maria Miranda–, Esther Niubó, ha dit que el seu grup «no permetrà cap pas enrere en les polítiques que milloren la qualitat de vida de la gent, la igualtat i la inclusió, així com la cura dels espais verds, les platges o el Parc del Garraf». La regidora portaveu de Movem En Comú Podem i exalcaldessa, Candela López, ha reafirmat els valors de l’esquerra i ha anunciat que «serem una oposició exigent i fiscalitzadora».

Com Niubó, la també nova portaveu d’ERC a l’ajuntament després de l’adeu de Jordi Maresma, Lourdes Armengol, ha comentat que «s’obre una nova etapa en què estarem al costat de la gent, des de l’oposició». Per la seva banda, el regidor portaveu de Junts per Castelldefels, Xavier Amate, ha demanat a les forces polítiques que hi hagi «un clima de diàleg, respectuós amb les minories» i ha ofert «una crítica constructiva, defensant la gestió. No és el moment d’establir les diferències que ens separen».

Victòria indiscutible de Reyes

Manu Reyes va guanyar les eleccions per primera vegada el 2011 i va posar fi així a l’hegemonia local dels socialistes. Tot i que en els comicis del 2015 i el 2019 Reyes va repetir victòria i va augmentar successivament el nombre de vots, des del 2011 sempre havia comptat amb 8 regidors, lluny dels 13 necessaris per arribar a la majoria absoluta, fet que l’ha portat a poder governar només quatre anys (del 2011 al 2015).

Notícies relacionades

No obstant, Reyes es va imposar aquest 28M a la ciutat amb un 42,11% de les paperetes –fins aquest 2023 la seva millor marca era un 29,28%, el 2019– i els seus 12 regidors –a un de la majoria absoluta, que va arribar a tenir durant els primers minuts del recompte electoral–. De fet, Junts va entrar en el ple amb un representant amb només el 5,02% dels vots. És a dir, per la mínima, ja que es necessita un 5% per obtenir representació. Si Junts finalment no hagués entrat, Reyes podria haver aconseguit el nombre de regidors necessaris per formar un govern de majoria absoluta la mateixa nit electoral.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels