Record dels fills perduts

El cementiri de Castelldefels facilita un espai per al dol de nounats i nadons en gestació

  • Pretén visibilitzar aquestes pèrdues i donar resposta a la demanda de punts de comiat i homenatge

El cementiri de Castelldefels facilita un espai per al dol de nounats i nadons en gestació

Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Castelldefels (Baix Llobregat) va inaugurar dissabte passat, 11 de març, un espai de dol gestacional, perinatal i neonatal al cementiri municipal.

A l’habilitar aquest nou punt, des del consistori incideixen que es vol «facilitar el comiat, especialment difícil, de les famílies que han perdut un nadó gestant o nounat». Aquest nou espai pretén visibilitzar aquestes pèrdues i donar resposta a la demanda d’espais de comiat i record per a aquesta tipologia de defuncions i tenir un moment de pensament i homenatge.

L’acte de presentació va comptar amb una representació de regidors del consistori, encapçalada per l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC) i la regidora de Salut, Lourdes Armengol (ERC). A més, va tenir l’acompanyament musical i la lectura d’una poesia, en record dels fills i filles perduts.

Notícies relacionades

El dol perinatal fa referència a totes aquelles pèrdues de nens que tenen lloc durant l’embaràs, el part o al cap de pocs dies després del seu naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació, és a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d’embaràs, o en gestacions a partir de les 22 setmanes –considerades morts fetals tardanes–, durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels