Agressions

Castelldefels demana ser acusació particular contra els cinc acusats de violació grupal

  • L’ajuntament ha ofert tots els recursos municipals per ajudar les dones que hagin pogut viure un episodi similar

Castelldefels demana ser acusació particular contra els cinc acusats de violació grupal

Oriol Pagès / Ayuntamiento de Castelldefels

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Castelldefels (el Baix Llobregat) demanarà personar-se com a acusació particular contra els cinc homes acusats d’organitzar-se per quedar amb dones a través d’aplicacions de cites i violar-les en grup, que una jutge va enviar a presó provisional sense fiança.

El consistori ha pres aquesta decisió per posar-se al costat de les víctimes i ha ofert tots els recursos municipals per ajudar les dones que hagin pogut viure un episodi similar.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 19 de desembre passat cinc homes per presumptes delictes d’agressions sexuals en grup a diverses dones, tres com a mínim, amb les quals contactaven a través d’aplicacions de cites i xarxes socials.

Organitzats

Un dels empresonats era l’encarregat de convidar les dones a suposades festes particulars per després procedir a l’agressió sexual grupal, on la jutge d’instrucció considera que actuaven de manera organitzada i reiterada.

La regidora d’Igualtat de Castelldefels, Lourdes Armengol (ERC), va anunciar en la sessió plenària del 22 de desembre que l’ajuntament demanarà personar-se com a acusació particular contra un cas que va definir com un «horror».

«Hem estat al corrent, hem parlat amb els responsables de la policia local i el que fem és oferir suport des de l’Espai Montserrat Roig a totes les dones que comencin a denunciar», va assenyalar la regidora.

Més possibles víctimes

Per la seva banda, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Marianda (PSC), va condemnar els fets i va posar l’ajuntament «a disposició de les víctimes en tot allò que necessitin», a l’assegurar que el compromís del consistori passa per «treballar amb totes les forces de seguretat i totes les administracions per lluitar contra aquesta xacra».

Notícies relacionades

De moment, als acusats se’ls atribueix la violació de tres noies la primavera del 2021 al pis de Castelldefels on vivia un, però de l’anàlisi dels mòbils se’n desprèn que hi pot haver altres víctimes que de moment no han sigut identificades, segons van explicar fonts judicials.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels