El dissabte 26 de novembre

Castelldefels recorda la història de les Tretze Roses a través del flamenc

  • ‘Récuerdame, que mi nombre no se borre de la historia’ és un espectacle dirigit per Encarna Rodríguez i coreografiat per Marina Walpercin

Castelldefels recorda la història de les Tretze Roses a través del flamenc

Jesús Polo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Castelldefels (Baix Llobregat) recordarà aquest dissabte 26 de novembre la història de les Tretze Roses a ritme de flamenc.

El Teatre Plaza del municipi baixllobregatí acollirà a les 18 h l’obra ‘Récuerdame, que mi nombre no se borre de la historia’, un espectacle dirigit per Encarna Rodríguez i coreografiat per Marina Walpercin.

«Basant-nos en el fet històric de la detenció i posterior execució de les 13 Roses al finalitzar la Guerra Civil espanyola, hem ideat una història que plasma la vida de les noies al final de la contesa fins al seu trist i injust final», expliquen els responsables de l’obra.

A través del ball, les artistes de Joven Ballet Flamenco Danzarte, de l’Asociación Cultural Sueño Andaluz de Castelldefels, expliquen que han volgut reflectir la vida de la dona en aquella època, els èxits assolits, tant en la vida laboral com en la social i política i l’estil de vida que portaven.

La companyia va rebre el passat 22 d’octubre el ‘Premio 13 Rosas de Asturias', que la Asociación 13 Rosas Asturias atorga des del l’any 2009 a entitats que han tingut una implicació en la defensa de la Memòria Històrica i han ajudat a mantenir en el record aquelles que tant van patir durant el segle passat

Notícies relacionades

L’espectacle té una durada aproximada de 85 minuts. Les entrades ja s’han esgotat.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels