VITALDENT CONTRA L'ICTUS

Un test genètic per ajudar en la prevenció de l'ictus

El test genètic bacteriològic és capaç de detectar i identificar els bacteris que generen una malaltia periodontal que pot estar associada a malalties cerebrovasculars

vitaldent-2

vitaldent-2

3
Es llegeix en minuts
A. Martín

Demà és el dia Mundial de l’Ictus, la primera causa de mort entre les dones i la tercera entre els homes. L’ictus és una alteració de la circulació cerebral que compromet l’arribada de sang al cervell provocant el consegüent dany neuronal. A Espanya afecta cada any 120.000 persones, provocant la mort o una discapacitat greu. A més, al llarg de la seva vida, una de cada sis persones tindrà un ictus, i un 35% d’aquests episodis es produiran en edat laboral, fet que provocarà una mortalitat cinc vegades superior a la del càncer de mama.

La bona notícia és que el 90% dels ictus són prevenibles, i el temps d’actuació és vital per reduir les seves seqüeles. Per això, a fi de visibilitzar la crucial importància de la ràpida actuació d’empleats de companyies que treballin de cara al públic davant un possible cas d’ictus, Julio Agredano, president de la Fundació Fre a l’Ictus, ha fet entrega del segell d’espai cerebroprotegit a Javier Martín, CEO de Vitaldent, en un acte en la CEOE en el qual s’ha presentat el projecte «Vitaldent contra l’ictus», iniciativa que ha tingut dos objectius: d’una banda visibilitzar l’ictus entre tots els empleats del grup i formar prop de 500 auxiliars i higienistes de 249 clíniques pròpies i personal de serveis centrals Vitaldent en la identificació, estabilització i actuació davant un possible ictus en els seus centres en cas que algun pacient, o company, presenti símptomes d’aquesta malaltia cerebrovascular, amb l’objectiu clar de reduir tant el temps d’actuació davant un ictus per salvar vides i les seves seqüeles.

Relació de la salut bucodental amb l’ictus

Tot i que la majoria de la població sol acudir al dentista només quan sent dolor o nota alguna cosa fora del normal, mantenir una bona higiene bucodental i acudir regularment al dentista és clau. En aquest sentit, un dels problemes de salut oral més comuns són les malalties periodontals que danyen les genives o l’os que les suporta. Les seves conseqüències poden afectar la salut general i poden derivar en la pèrdua de peces dentals.

Mantenir una bona salut bucodental és clau per prevenir un altre tipus de malalties

Nombrosos estudis relacionen la periodontitis amb problemes cardíacs, diabetis, Alzheimer o ictus. En concret, els bacteris periodontals augmenten la probabilitat de patir un ictus. I és que, a més gravetat de la malaltia de les genives, major és el risc de malaltia cerebrovascular.

Davant aquesta situació, Vitaldent, el grup de salut bucodental pioner, ha tancat un acord amb Spiral, companyia internacional especialitzada en anàlisi i tecnologia genètica, per distribuir entre totes les seves clíniques com a prova diagnòstica un Test Genètic Bacteriològic que detecta i identifica simultàniament per RT-PCR un gen específic de cada espècie bacteriana analitzada a les tires dentals. L’innovador és que aquesta prova és capaç de realitzar la quantificació relativa i absoluta dels bacteris més importants de la nostra flora dental per ser capaços de detectar els bacteris que generen una malaltia periodontal o periimplantitis, fins i tot abans de tenir la mateixa malaltia, i recomanar el tipus d’antibiòtic per atacar cada bacteri.

Higiene bucal davant la Covid-19

Notícies relacionades

En una època marcada per la Covid-19, cuidar la nostra salut per prevenir aquesta i altres possibles infeccions és més important que mai. Accions com extremar les mesures d’higiene personal desinfectant-nos les mans i respectar les recomanacions governamentals són fonamentals per prevenir l’expansió del virus, però no les úniques.

I és que, tant la Societat Espanyola de Periodòncia i Oesteointegració (SEPA) com l’últim estudi publicat pel Ruhr-Universität Bochum (Alemanya) a la revista ‘Journal of Infectious Diseases’ recalquen que algunes esbandides bucals pot ajudar a reduir la càrrega viral de la boca abans dels tractaments dentals.

30 anys d’experiència

Les clíniques Vitaldent, fa tres dècades que ofereixen un tractament integral avalat per l’excel·lència dels seus odontòlegs col·laboradors posant a la seva disposició dels seus pacients tecnologia d’avantguarda; tot això amb un finançament flexible, obrint la possibilitat a milers de ciutadans de tractar la seva salut bucodental de manera global.