Bàsquet

El Barça tanca la porta a Mirotic i mig Europa el vol

El Barça tanca la porta a Mirotic i mig Europa el vol

EFE/Enric Fontcuberta

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El futur de Nikola Mirotic no està decidit, però hi ha una cosa segura: no complirà els dos anys de contracte que li queden al Barça. Ho va explicar el mànager general de la secció, Juan Carlos Navarro, tot just acabar la final de la Lliga Endesa. «És una decisió que hem pres fa temps i era independent de si guanyàvem o no», va dir a la cadena SER. I ho va ratificar el president blaugrana mateix, Joan Laporta, que va aprofundir una mica més en els motius «Mirotic és fantàstic i un gran jugador, ens ha donat molts èxits i és una gran persona, però la situació és la que és i per inscriure jugadors hem de complir amb el pla de viabilitat que vam presentar a LaLiga. Ens exigeix una reducció a les seccions. Navarro ho explicarà a partir de demà», va dir als micròfons de Catalunya Ràdio.

«És una decisió que se li va comunicar fa temps. Hi ha filtracions, moments i nosaltres sempre anem de cara», va afegir Navarro. «Amb la situació que tenim en el club, tenim un pla per ser competitius l’any que ve. [Mirotic] ha estat molt bé en els partits, com ha de ser, i li hem de desitjar molta sort», va explicar el responsable del bàsquet blaugrana. «Hi ha molta història darrere. Hem passat molts anys intentant segons quines coses i no s’han produït. Intentant que es rebaixés el salari... És una decisió que ja està presa. No hi ha marxa enrere. Anirem per un altre camí. Hi ha moltes reduccions i preferim continuar amb altra gent», va sentenciar.

L’afició del Barça havia obert un petit marge d’esperança sobre la continuïtat de Mirotic per la seva implicació en la final, les seves declaracions aquests dies («jo continuaria, però no depèn de mi», va afirmar) i per la manera en què l’equip ha aixecat el títol contra el Reial Madrid, imposant-s’hi amb molta autoritat, però el club no ha volgut alimentar especulacions. El jugador hispanomontenegrí va ser el primer que va assumir que al Wizink Center va tancar la seva etapa com a blaugrana.

«Aquest ha sigut el meu últim partit al Barcelona, la gent i el club ho saben. Ha pres la decisió així, no tornarem sobre això», va puntualitzar Mirotic. «Sabia que si guanyàvem avui era el meu últim partit i toca ser feliç, estar agraït, disfrutar amb tota la gent que ha vingut i la que no ha pogut venir», va aclarir. «No ha sigut fàcil. Però quan un guanya i sap que se’n va per la porta gran, és el màxim que es pot demanar. Estic molt agraït, molt content. Toca disfrutar, acomiadar-se bé. Tant el club com l’afició s’ho mereixen».

Diversos escenaris oberts

El destí de Mirotic encara és una incògnita, però d’ofertes no li’n faltaran quan arribi a un acord per a la rescissió dels dos anys de contracte que li queden al Palau, al voltant dels 11 milions d’euros bruts per temporada.

Notícies relacionades

 Els noms del Mònaco i, sobretot, de l’Armani Milà ja han aparegut i hi ha contactes amb el representant del jugador. Però també ha aparegut com una possible alternativa l’Estrella Roja de Belgrad, un club amb el qual Mirotic té una gran relació sentimental, que podria oferir a l’encara jugador blaugrana una fitxa entorn dels 2,5 milions d’euros, la quantitat que havien reservat per garantir la continuïtat de Facundo Campazzo, que finalment torna al Madrid. La continuïtat de l’Estrella Roja a l’Eurolliga seria una condició indispensable perquè Mirotic, que té negocis a Sèrbia, pogués fer el pas i complementar aquestes xifres amb els diners que pugui aconseguir de la negociació amb el Barça.

En aquest escenari obert sobre el futur de l’ala pivot de 2,08 i 32 anys hi podrien entrar també els equips grecs, tant l’Olympiacos que veuria el fet que hi arribés com una alternativa a la possible sortida de Sasha Vezenkov a l’NBA com el Panathinaikos, que vol tornar a la primera línia del bàsquet europeu.