Les semifinals de la Lliga Endesa

El Barça torna el cop i assalta la pista d’Unicaja

El Barça torna el cop i assalta la pista d’Unicaja

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb la corda al coll, en una situació que ja no deixava marge per a l’error, el Barça va treure la seva imatge més competitiva i va assaltar el Martin Carpena per arrencar un triomf que dona un tomb espectacular a la semifinal amb l’Unicaja (79-90). La balança, després d’aquesta victòria, s’inclina ara per a l’equip de Jasikevicius que s’avança 2-1 i té dues oportunitats de sentenciar: la primera aquest dimarts a Màlaga i, en cas d’un hipotètic desempat, sota l’empara del Palau.

El Barça Va recuperar el gen competitiu que va trobar a faltar 48 hores abans al Palau. Mirotic, Laprovittola, Satoransky o Vesely, els principals referents, van tornar a ser productius. Abrines va impartir un curs en defensa.

Però gairebé tota la banqueta va aportar. I Kalinic (un dels que havia desaparegut les últimes setmanes) va tenir un especial protagonisme a les dues bandes de la pista, cosa que va acabar oferint una de les millors versions dels últims temps dels blaugranes, que van equilibrar la lluita pel rebot (favorable als malaguenys en els dos primers partits) i van desconnectar en defensa les peces claus de l’Unicaja, tant Perry com Carter.

Més aportació de la banqueta

Jasikevicius va moure fitxa per a un partit en què els blaugranes es jugaven la vida. Obligat per la baixa de Tobey va haver de recórrer a Da Silva. Però encara va mirar més cap a la banqueta, donant minuts a Nnaji i Paulí, necessitat de frescor en aquest punt de la temporada.

Si el nivell físic dels partits del Palau va ser alt, al Carpena va pujar un esglaó més per totes dues bandes. Intensitat, desplegament físic, constants rotacions per no abaixar el ritme ni un segon. Aquesta és l’aposta d’Unicaja en aquestes semifinals i aquest és el repte que va acceptar el Barça, conscient que no es podia guardar res i que va sustentar l’intercanvi de cops fins al descans (43-40), amb Mirotic i Kravish com a destacats.

Notícies relacionades

El Barça va començar a construir el seu triomf en un tercer quart modèlic, en què va brillar en defensa i va trobar excel·lents solucions en atac amb el llançament exterior de Laprovittola i Kuric i les accions interiors de Vesely.

El partit va viure un canvi de guió que va deixar els barcelonistes al capdavant per afrontar els últims 10 minuts (60-66), i en aquesta fase decisiva el Barça va actuar amb la tranquil·litat necessària per continuar castigant el rival i fer accelerar les accions de l’Unicaja, ja massa precipitat i poc efectiu en la seva lluita contra el rellotge. 

Unicaja, 79 - FC Barcelona, 90

Unicaja: Perry (12), Barreiro (-), Kalinoski (9), Osetkowski (-), Sima (7) –cinc inicial–; Ejim (7), Diaz (-), Djedovic (7), Brizuela (5), Carter (8), Thomas (8), Kravish (13).

6 de 23 triples (Djedovic, 2), 28 rebots, 10 d’ofensius (Sima, 5), 17 assistències (Perry, 4).


FC Barcelona: Satoransky (12), Laprovittola (12), Abrines (7), Mirotic (12), Vesely (6) –cinc inicial–; Kuric (10), Da Silva (2), Paulí (-), Sanli (4), Kalinic (12), Jokubaitis (2), Nnaji (6).

9 de 21 triples (Kuric, Laprovittola, Kuric, 2 ), 31 rebots, 6 d’ofensius (Mirotic, 5), 16 assistències (Jokubaitis, 5).


Parcials: 17-20; 26-20; 17-26; 19-24.