Les semifinals de bàsquet

El Barça afronta una situació límit a la pista de l’Unicaja

El Barça afronta una situació límit a la pista de l’Unicaja

Enric Fontcuberta / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça es troba en un dilema que posarà nota a la seva temporada. L’equip de Jasikevicius afronta diumenge a la tarda al Martín Carpena de Málaga (18.30 hores, #Vamos) el que, segurament, és el partit més important de la temporada.

Eliminat en els quarts de la Copa, perduda també l’Eurolliga, que era el seu objectiu principal, la Lliga s’erigia com a taula de salvació del projecte de Jasikevicius a la pista i de Navarro als despatxos.  Amb la seva victòria de divendres al Palau (79-88), amb què va igualar a un la semifinal, l’Unicaja ha traslladat tota la pressió als blaugranes i s’ha guanyat el dret a resoldre a la seva pista, on es disputaran els dos pròxims partits. El Barça necessita el triomf per, com a mal menor, tornar la sèrie al Palau i també per evitar aquest dimarts un ‘match ball’ a la pista malaguenya.  

Com va admetre Jasikevicius en la roda de premsa posterior al partit, el conjunt blaugrana va ser massa inconsistent, sobretot en defensa, es va tornar a veure superat en la batalla pel rebot, mentre l’Unicaja va dominar totes les facetes del joc. Va actuar amb més convicció, energia i intensitat. Els seus jugadors van demostrar més ganes, van espessir el partit dels barcelonistes, i a més va tenir més encert en el llançament.

Preocupació

«L’Unicaja ha tingut més energia. En situacions han sigut més físics. Si sumem punts de contraatac, transició i en un contra un, és una barbaritat el que encaixem», va reconèixer Jasikevicius. «Seria un boig si no estigués preocupat. En teoria un equip sense tants jugadors alts o dominants en rebot ens l’estan guanyant. Però cal prendre-s’ho amb una mica de calma, veure on ens han fet mal i tant de bo puguem reaccionar», va valorar.

Notícies relacionades

Aquest cop no va ser Perry l’únic jugador a qui es van agafar els malaguenys. Van aparèixer Carter, Kalinoski i un immens Ejim per donar més alternatives al plantejament d’Ibon Navarro. Els pivots de l’Unicaja (Kravish, Sima, Osetkowski i Thomas) van guanyar la batalla interior. Vesely, Mirotic i Tobey (lesionat al turmell i dubte per aquest diumenge) amb prou feines van aportar.

L’actuació de Nico Laprovittola, que va sumar 16 dels seus 19 punts després del descans, i l’ofici de Nikola Kalinic, que en va anotar 14, va ser l’única cosa destacada de l’equip barcelonista, que va tornar a estar molt per sota de les expectatives i que corre el risc de tancar de buit la tercera temporada de Jasikevicius al capdavant de la banqueta, cosa que encara potenciarà més la retallada de pressupost que la directiva planteja per a la secció de bàsquet.