Bàsquet

‘Play-off’ de la Lliga ACB: Mirotic acaba amb un València molt irregular

Els 7 triples i 27 punts de l’ala pivot van impulsar el Barça, que pren avantatge en el ‘play-off’ (1-0)

FC Barcelona

3
José Carlos Sorribes

El camí per oblidar l’enorme decepció de la Final Four de Kaunas va tenir un bon punt de partida. El Barça va doblegar un irregular València (84-74) en el primer partit del seu ‘play-off’ de quarts de final. Els blaugrana van resoldre així el sempre perillós debut a casa d’una sèrie a tres partits, de manera que viatjaran a València divendres amb l’opció de sentenciar l’eliminatòria.

L’equip d’Àlex Mumbrú va fer una posada en escena d'acord amb el que ha estat la seva temporada. Va tenir moments bons, però va ser massa irregular i quan se li va acabar la gasolina a Chris Jones i Jared Harper, els seus dos homes exteriors, es va ensorrar tot l’entramat que va muntar el tècnic barceloní.

Mumbrú va intentar frenar la fluïdesa ofensiva del seu rival amb un repertori defensiu poc habitual en aquests dies. Des d’una zona d’ajust a una 1-3-1 que van semblar despistar els blaugrana. No va passar amb Nikola Mirotic, que va exercir de far ofensiu del seu equip amb una ratxa letal des de la línia de tres. Va arribar a anotar set triples (rècord personal a l’ACB) de vuit intents en poc més de 25 minuts, quan ja sumava els 27 punts amb què va acabar el partit.

Contraatacs fàcils

Quan un tirador veu el cèrcol com una piscina no hi ha zona que valgui. El Barça va poder escapar-se en el tercer quart a l’obtenir una renda, després d’un parcial de 29-18, que es va convertir en una muntanya impossible d’escalar per al seu rival. Si Jones i el menut Harper (no arriba a 1,80) es van sentir còmodes en l’intercanvi de cistelles de la primera part, es van ofuscar quan la defensa del Barça va ser molt més intensa. Les pèrdues del València es van succeir i van donar pas a fàcils contraatacs del Barça amb un brillant Satoransky que podia desplegar el millor del seu joc.

Malgrat alguna embranzida visitant, la victòria dels blaugrana no va perillar. Quan Mirotic va aixecar el peu de l’accelerador, Jasikevicius va trobar els punts d’un actiu Kyle Kuric per mantenir sempre controlat el València, que va aixecar la bandera blanca quan el partit se li va posar coll amunt. Totes les coses bones que va manifestar en la primera part es van quedar al vestidor. Després del descans va fer la sensació que cada jugador feia la guerra pel seu compte i bé que ho va aprofitar el Barça per continuar invicte a casa a la Lliga ACB amb 18 victòries en 18 partits.

Barça, 84 - València, 74

BARÇA: Satoransky (14), Laprovittola (6), Mirotic (27), Abrines (6) i Vesely (10) –cinc inicial–, Sanli, Kalinic (5), Tobey, Kuric (14), Jokubaitis (2), Nnaji i Sergi Martínez. 12 de 28 triples (Mirotic, 7). 28 rebots, 6 d’ofensius (Vesely, 6). 19 assistències (Satoransky, 7).

VALÈNCIA BASKET: Jones (18), Harper (15), Port (6), Claver i Alexander (9) –cinc inicial–, Dubljevic (6), Radebaugh (6), Pradilla (5), Hermansson (3), Webb (6) i Prepelic. 9 de 23 triples (Harper, 3). 29 rebots, 9 d’ofensius (Dubljevic, 8). 15 assistències (Jones, 8)

PARCIALS: 18-16, 22-21, 29-18 i 15-19.

ÀRBITRES: Pérez Pérez, Serrano i Esperanza Mendoza. Sense eliminats.