L’Eurolliga de bàsquet

Mirotic torna a lluir galons davant el Zalgiris

L’ala pivot va recuperar la seva millor imatge, va anotar 28 punts i va resultar diferencial en el sòlid triomf del Barça (93-74)

Mirotic torna a lluir galons davant el Zalgiris

Alejandro García / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Per la seva lesió a l’Aquil·les, per la seva llarga recuperació, pel to irregular del grup durant la temporada, s’ha trobat molt a faltar Niko Mirotic en el Barça. Finalment, sembla que comença a escampar per a l’estrella blaugrana, cosa que agrairà també l’equip de Jasikevicius, com es va apreciar en la visita del Zalgiris Kaunas, en què va acabar com l’MVP de la victòria barcelonista (93-74)

Els blaugrana van sumar el triomf, el 18è en 26 jornades, en un dels partits més plàcids que hagi viscut últimament a Europa i ho van fer partint d’una actuació excel·lent de Mirotic, que ha sortit de les ombres i torna a lluir galons al Palau. L’hispanomontenegrí es va convertir en el protagonista de la vetllada amb 28 punts i en un factor revitalitzant per a l’equip català, que va obrir bretxa sense contemplacions davant l’exequip de Jasikevicius i Jokubaitis i va mostrar un bon nivell en defensa, que va acabar per ofuscar els lituans.

Sòlids en defensa, efectius en atac

El Zalgiris va poder plantar cara en el primer quart, però després es va veure incapaç de seguir el pas en un partit en el qual el Barça va posar la directa amb 27 punts anotats en el segon parcial i 31 en el tercer, que el va catapultar al marcador amb avantatges per sobre de la vintena i va facilitar la victòria.

Notícies relacionades

Vesely, amb uns primers minuts excel·lents, va aguantar un Barça dubitatiu d’inici. Però els dubtes van durar fins que l’equip va entendre que era la nit de Mirotic i aquest es va posar a jugar al nivell que se li recorda, arrossegant els seus companys, en especial Satoransky, que va entregar una altra actuació completa.

L’ala pivot internacional va deixar accions de tot tipus, llançaments llunyans, penetracions, triples per anar-se’n ja al descans amb 16 punts, fonamentals per tancar amb comoditat la primera meitat (46-36). I en la represa, la superioritat catalana es va fer més evident davant un Zalgiris, que va tenir molts problemes per trobar el camí del cèrcol i que va entrar en l’últim període (77-54) ja sense opcions, tot i que va acabar per reduir el càstig davant un Barça que, com era previsible, amb el triomf segur, va acabar per abaixar revolucions.