La Copa del Rei de bàsquet

L’Unicaja, el matagegants de la Copa, també tomba el Madrid

Els pivots Kravish i Osetkowski destaquen en el triomf dels malaguenys, que es guanyen a pols un lloc a la final (82-93)

ACB photo

1
Luis Mendiola

Primer, el Barça. Després, el Madrid. L’Unicaja es va confirmar com el matagegants de la Copa, la gran revelació del torneig de Badalona, després de superar amb claredat l’equip blanc en la primera semifinal (82-93). Faci el que faci aquest diumenge a la final, l’equip d’Ibon Navarro que arribava al torneig sense cap pressió, allunyat de totes les apostes, es va guanyar amb una victòria treballada a pols el reconeixement de l’ACB. Un èxit sense cap dubte. L’equip malagueny va aconseguir una cosa que semblava impossible a aquestes alçades: eliminar els dos grans del bàsquet espanyol de manera consecutiva i apartar-los de la final. Això no succeïa des de feia 14 anys, en concret des del 2009, quan l’equip malagueny va caure a la final pel títol davant la Tau.

L’Unicaja va dominar en moltes de les facetes del joc per tombar el Madrid i guanyar-se un lloc a la festa final. Va controlar el ritme, va jugar amb moltes més cap. Però n’hi va haver dues amb les quals va marcar diferències: el seu domini del rebot (33 per 25) i, especialment, l’encert des del triple (14 de 27, un 51% davant els 3/21 del seu rival), dues estadístiques que solen afavorir l’equip blanc.

No van ser només els números, on va destacar el pivot exmanresà David Kravish (20 punts, 6 rebots, 24 valoració), igual que Osetkowski (14 punts), igual que els seus dos jugones, Carter i Perry. També va desplegar més cor i determinació l’Unicaja davant un Reial gairebé pla, que no transmet tot i que està sobrat de talent.