La Copa del Rei de bàsquet

Enquesta oficial: ¿Qui guanyarà la Copa del Rei 2023?

Els entrenadors i directors esportius dels equips de la Lliga Endesa no classificats ens donen els seus pronòstics per a la Copa

Enquesta oficial: ¿Qui guanyarà la Copa del Rei 2023?

ACB photo

2
Es llegeix en minuts

Els encreuaments de quarts de final

Reial Madrid - València Bàsquet

Clar favorit l’equip blanc per a entrenadors i directors esportius. El primer cap de sèrie de la Copa del Rei passa de ronda per a un 94,7% dels enquestats. Només el 5,3% veu el València Bàsquet a semis.

El 63% dels pronòstics veu una eliminatòria decidida per entre 4 i 9 punts.

¿Qui guanyarà la Copa del Rei 2023?Infogram

Barça - Unicaja

Eliminatòria també amb un clar favorit: el Barça. Tot i que, en aquest cas, hi ha més opinions discrepants. Un 84,2% veuen el Barça avançant, per un 15,8% que aposta per l’Unicaja.

Quant a diferències, el 79% veu un partit que es decidirà també per un marge estret: de 4 a 9 punts.

Lenovo Tenerife - Gran Canària

El duel canari divideix més tècnics i directius. El Lenovo Tenerife parteix com a favorit, però és l’eliminatòria menys clara per als enquestats. El 63,1% veu els laguneros avançant, per un 36,9% que situa els veïns de Gran Canària a la semifinal.

En qualsevol cas, pinta a eliminatòria molt igualada, amb un 63% dels pronòstics inclinant-se cap a una resolució del partit per entre 1 i 6 punts.

Joventut - Cazoo Baskonia

L’últim partit de quarts de final posa bastant d’acord els enquestats: hi haurà victòria del no cap de sèrie. El 84,2% creu que guanyarà el Cazoo Baskonia, per només un 15,8% que veu triomfant l’amfitrió Joventut.

El 74% dels pronòstics veu un altre partit decidit per menys de 10 punts.

Infogram

Finals més repetides

Aquí els resultats són molt variats. La final més repetida és Barça-Cazoo Baskonia, que succeirà per a la tercera part dels enquestats (31,6%). Les següents finals més pronosticades són Reial Madrid-Cazoo Baskonia (26,3%) i Reial Madrid-Lenovo Tenerife (21,1%).

També reben vots les finals Reial Madrid - Joventut, Barça - Joventut, Reial Madrid - Gran Canària i València Bàsquet - Cazoo Baskonia.

¿Qui serà el campió?

Notícies relacionades

El Reial Madrid és el favorit per alçar-se amb el títol en un 52,6% dels Brackets. El segueixen en nombre de pronòstics el Cazoo Baskonia (26,3%) i el Barça (15,8%). El Joventut és l’altre equip que rep vots com a campió d’aquesta edició.

¿I qui serà el MVP Movistar?

Aquí hi ha gairebé tantes opcions com estrelles té aquesta Copa. Dzanan Musa és el favorit per ser MVP Movistar de la Copa si el títol se l’emporta el Reial Madrid. En canvi, els que aposten pel Cazoo Baskonia coincideixen gairebé sense excepció en Markus Howard. Tavares, Llull, Deck, Mirotic, Higgins, Laprovittola, Costello i Tomic també reben vots.