L’Eurolliga de bàsquet

El Baskonia posa a prova la solidesa defensiva del Barça

  • «Serà un viatge exigent, estan a un gran nivell des del principi de temporada», admet el tècnic blaugrana Jasikevicius

  • Satoransky es manté de baixa al quadro barcelonista i Howard és el gran dubte de l’equip de Peñarroya

El Baskonia posa a prova la solidesa defensiva del Barça

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Només l’Olympiacos ha sigut capaç d’assaltar aquesta temporada a l’Eurolliga el Buesa Arena, el camp del Baskonia, un dels equips atractius i amb un dels millors atacs de la competició que posarà a prova aquest dijous la solidesa defensiva del Barcelona (20.30 hores, Dazn), que arriba a Vitòria sense poder comptar encara amb Tomas Satoransky. És difícil també que el quadro basc recuperi a temps Marcus Howard, una de les grans sensacions de la temporada, perquè té fortes molèsties a l’esquena.

Els blaugrana, que van perdre la setmana passada en la visita de l’Anadolu Efes i sumen tres derrotes en els últims cinc partits (dues d’elles al Palau), necessiten una estabilitat que encara no han aconseguit ara que s’acosta una de les fases importants de la temporada amb la disputa del primer títol, la Copa del Rei, a Badalona.

 «Serà un viatge exigent per a nosaltres. Això és com quan vam jugar contra l’Efes: si comences malament, ells poden prendre el control del partit. Els errors ens costen», va admetre Jasikevicius, preocupat per les desconnexions dels seus jugadors en els partits i també la incapacitat del grup per tancar els partits.

«Començar bé»

Notícies relacionades

«El Baskonia està a un gran nivell des del principi de la temporada. Són constants i estan jugant molt bé en atac. Els vam guanyar dues vegades a casa però vam tenir mals començaments... Crec que el lloc en què estan al rànquing ho diu tot. Hem de jugar millor en defensa, i contra ells no ho vam fer, especialment el contraatac», va assenyalar el preparador barcelonista, una opinió compartida per l’escorta nord-americà Cory Higgins. «La nostra defensa jugarà un paper important. Hem de començar millor; hem tingut alguns començaments dolents últimament i hem de controlar el ritme perquè comptaran amb el suport del seu públic».

Madrid, Virtus Bolonia, Armani Milán i Maccabi són alguns dels equips que han perdut a Vitòria, arrossegats pel joc directe del Baskonia, capaç de ratxes anotadores espectaculars, sobretot del seu base Marcus Howard, un anotador compulsiu la presència del qual ara està en dubte i que va ser clau en la victòria al camp del campió Efes. També destaquen Darius Thompson, Henry i Costello en un quadro vertical i intens que el tècnic Joan Peñarroya ha convertit en un bloc solidari i espectacular situat a la zona de ‘play-off’ però pressionat també per les tres derrotes consecutives a domicili (Partizan, Bayern, Alba) que ha patit en la competició.