L’Eurolliga de bàsquet

El Barça obre davant l’Asvel Villeurbanne un duríssim calendari de gener

«L’Asvel té moltíssim caràcter i competeix sempre», adverteix Jasikevicius, que recorda que l’equip francès es va imposar en el partit d’anada al Palau

El Barça obre davant l’Asvel Villeurbanne un duríssim calendari de gener

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’inici de l’any es presenta per al Barça amb un calendari terrorífic. L’equip blaugrana l’obrirà aquest dimecres davant l’Asvel Villeurbanne a l’Eurolliga (20 hores, DAZN) i afrontarà vuit partits en tan sols 21 dies per completar un mes superexigent amb la sensible baixa de Tomas Satoransky, que no s’ha aconseguit recuperar de la tendinitis que pateix al turmell dret i que li ha impedit jugar aquesta setmana.

«El pla és esperar com evoluciona aquests dies, anar partit a partit», va apuntar Jasikevicius, que manté l’esperança de comptar amb el base txec per al segon partit europeu de la jornada, en la visita del campió Anadolu Efes al Palau aquest divendres vinent.

El partit davant l’Asvel, a més, es presenta com un repte particular per a l’equip blaugrana, ja que l’equip francès, sota la direcció de TJ Parker, va aconseguir imposar-se en el partit d’anada al Palau el 9 de novembre passat (74-75) amb una cistella sobre la botzina de Nando de Colo. «És un equip que té moltíssim caràcter i que està competint en tots els partits», va valorar Jasikevicius. «Han sigut capaços d’anar gairebé tot el partit guanyant l’Anadolu Efes, de remuntar 20 punts contra l’Olympiacos i de guanyar aquí al Palau. Cal lluitar més i competir al nivell d’ells», va reclamar el tècnic lituà.

El domini de Fall

Notícies relacionades

En aquell partit, al marge de l’aparició dominant de De Colo en el tram final, l’Asvel va comptar amb un devastador Youssoupha Fall a la zona, l’enorme pivot de l’equip francès (2,21 d’estatura) que va completar el partit amb 14 punts i 18 rebots. «Va dominar totalment el partit», va admetre Jasikevicius. «El que ens va fer Fall va ser bastant dur per a nosaltres. El que ens fa més mal és que no ha fet més partits així. En els últims cinc partits fa una mitjana d’un rebot d’atac i a nosaltres ens en va agafar vuit. Així que hem de reaccionar», va afegir.

L’entrenador del Barça també es va referir al jove escorta de 16 anys Dame Sarr del filial blaugrana, que davant la imminent marxa de Michael Caicedo al Covirán Granada, una cessió anunciada aquest dimarts pel club blaugrana, passarà a entrenar-se freqüentment amb el primer equip. «Va arribar aquest any a la base. Té molt talent i molt futur per endavant, però parlem d’un noi de 16 anys. Tot depèn d’ell. Tindrà oportunitats de jugar amb nosaltres i tant de bo de debutar en algun partit», va dir.