Bàsquet

Tomic s’exhibeix en el triomf del Joventut sobre el Betis

Els verd-i-negres sumen la sisena victòria consecutiva en la Lliga Endesa amb una actuació coral (93-81)

ACB photo

2

El Joventut va aconseguir contra el Reial Betis la sisena victòria consecutiva (93-81) en la Lliga Endesa en un partit coral dels de Carles Duran, en què cinc jugadors van estar per sobre dels 10 punts i Ante Tomic es va acostar al ‘triple doble’ (16 punts, 8 rebots i 9 assistències).

La Penya va forjar la seva victòria en una molt bona primera part (52-34) propiciada per l’excel·lent defensa sobre Shannon Evans. Quan els bètics li van ficar la por al cos (76-70) en l’últim quart, l’experiència de Tomic i Pau Ribas van evitar mals majors.

Els verd-i-negres no van tenir gaires problemes per controlar ràpidament el marcador (18-7, min. 7) amb Tomic sense rival a prop del cèrcol i Yannick Kraag anotant des de la línia de tres punts.

La defensa local sobre Evans va anul·lar el màxim anotador bètic en un primer temps en què només va sumar quatre punts, cosa que va facilitar molt les coses perquè la Penya tingués el marcador sota control i acabar el primer quart 10 punts amunt (26-16).

L’equip de Luis Casimiro, amb poca presència a la pintura menys quan Volodimir Gerun va ser a la pista, ho va confiar tot als triples, tot i que l’encert de Tsalmpouris i Bertans no li va servir per acostar-se en el marcador més enllà dels set punts (26-19, min. 11).

Kyle Guy, amb 12 punts, va ser el jugador més encertat del Joventut en la primera part, seguit de Tomic, amb 11. Tothom sumava en el conjunt català, que amb una bona defensa sobre la línia exterior bètica va acabar la primera part amb la seva màxima diferència (52-34).

Protagonisme de Kraag

El Joventut va ampliar l’avantatge fins als 19 punts (59-40, min. 25) amb Kraag portant el pes anotador. El neerlandès va arribar als 13 punts en el seu millor partit fins ara com a verd-i-negre.

El despertar anotador d’Evans va evitar que la Penya ampliés el seu avantatge. Els punts del nord-americà i l’encert d’Aleksandar Cvetkovic i Pepe Pozas des dels 6,75 va posar els andalusos a 10 (69-59, min. 29), però un triple de Pep Busquets va tornar a col·locar els locals per sobre de la barrera dels 10 punts al final del quart (72-59).

El Joventut no va aconseguir trencar el partit en l’últim quart i dos triples consecutius de Cvetkovic i Evans van estrènyer el marcador (76-70) a sis minuts del final, cosa que va obligar Duran a demanar un temps mort per ordenar l’equip i fer tornar Ribas i Andrés Feliz a la pista.

Va tornar a sortir Busquets al rescat amb un dos més un i dues cistelles de Feliz i Ribas després de dos triples fallats del Betis van donar aire al Joventut (83-72, min. 37). Amb les idees més clares i castigant qualsevol error del rival, els catalans van controlar el partit fins al final sense problemes

Fitxa tècnica

Joventut: Feliz (7), Ribas (9), Kraag (13), Parra (12), Tomic (16) –equip inicial–, Busquets (12), Guy (14), Ellenson (5), Vives (1), Ventura (-), Allen (2) i Birgander (2).

Reial Betis: Evans (24), Bertans (9), Johnson (5), Tsalmpouris (11), Gerun (9) –equip inicial–, Cvetkovic (10), Sylla (2) i Pozas (11).