El Bàsquet Girona trenca contra el Saragossa una ratxa de cinc derrotes (78-69)

L’equip d’Aíto surt de la zona de descens gràcies a l’aportació de Kameron Taylor (21) i Quino Colom (19)

Bàsquet Girona vs Zaragoza

Bàsquet Girona vs Zaragoza / Efe / David Borrat

3
EFE

El Bàsquet Girona ha posat fi aquest diumenge a una ratxa de cinc derrotes a la Lliga Endesa al guanyar el Casademont Saragossa, un rival directe en la part baixa de la classificació, per un treballat 78-69, per celebrar la seva tercera victòria en 12 jornades de campionat i sortir de les places de descens. Kameron Taylor i Quino Colom, amb 21 i 19 punts, han sigut els màxims anotadors del Girona, que ha arribat als 70 punts cinc partits després, mentre que, pel costat visitant, ha brillat Borisa Simanic: 17 punts, 8 rebots i 26 punts de valoració, com Taylor.

Colom ha obert el xoc amb un llançament de dos punts i un triple i Roko Prkacin i Taylor han obligat Porfirio Fisac a aturar el partit amb el primer temps mort (9-0). El seu equip ha intentat despertar amb un triple de Howard Sant-Roos, ja complerts els quatre minuts de joc, però el Girona ha augmentat el màxim avantatge fins als 13 punts amb un triple de Pierre Oriola i dues cistelles seguides de Dusan Miletic (18-5). El primer quart s’ha tancat amb tres tirs lliures anotats de Quino Colom (21-8), després d’una falta de Chris Wright a falta de tot just un segon. El Girona ha sigut molt millor sota la cistella: 14 rebots a 5 i 10 punts a la pintura per 0.

El Saragossa ha fet un pas endavant amb l’inici del segon quart i s’ha situat a nou punts amb dos tirs lliures de Simanic i un llançament de dos punts de Justinian Jessup (21-12), el primer per als aragonesos després de cinc fallades en el primer període. Però Maxi Fjellerup i Quino Colom, amb el seu segon triple per arribar als 11 punts, han donat aire i tranquil·litat a l’equip local (26-12). El conjunt aragonès s’ha situat a 10 punts després d’un llançament de Wright (26-16), però els homes d’Aíto no els han permès acostar-se més. El màxim avantatge ha arribat als 15 punts (33-18 després d’una cistella de Prkacin i 36-21 després d’un triple de Taylor, el cinquè de 15 intents) i el marcador era de 38-27 al descans.

Reacció del Casademont

Malgrat que continua acumulant pèrdues (17 als 30 minuts), l’equip aragonès ha millorat els seus percentatges al tornar al parquet (71% en llançaments de dos en el tercer període) i ha aconseguit el control del rebot. Dino Radoncic i Santi Yusta han situat l’equip a 7 punts (38-31) i Aíto ha hagut de demanar un temps mort. Taylor, molt encertat des de la línia de tres, ha tornat la calma amb dos triples consecutius a passada de Gasol (44-31). N’ha sigut la sisena i la setena per al seu equip, que no havia sabut passar de cinc en els últims quatre partits.

El duel semblava encarrilat, però Yusta ha firmat 10 punts en el tercer quart i el Saragossa ha arribat amb vida a l’últim quart (52-47). De fet, el conjunt de Fisac ha tombat el marcador a l’inici del quart període amb dues accions consecutives de Wright i una nova cistella de Yusta (52-54). El Girona ha recuperat la iniciativa amb un triple de Hanzlik, un llançament d’Oriola i els tres primers punts de Gasol (62-57). L’ha tornat a cedir per un parcial de 0-8 amb punts de Simanic, Jessup, Jovic i Christian Mekowulu (62-65), però ha acabat celebrant la victòria amb tirs lliures de Gasol i Oriola (69-66), el tercer triple de Colom (72-69), més tirs lliures de Taylor i Colom (76-69) i una cistella de Taylor (78-69), l’última del duel.

Bàsquet Girona (21+17+14 +26): Colom (19), Taylor (21), Prkacin (8), Vila (-), Gasol (5) –cinc inicial–; Oriola (7), Fjellerup (4), Figueras (2), Hanzlik (6), Miletic (6) i Franch (-).

Casademont Saragossa (8+19+20+22): Jovic (11), Yusta (13), Sant-Roos (3), Radoncic (3), Hlinason (2) –cinc inicial–; Jessup (7), Simanic (17), Mekowulu (4), Wright (9), Ponitka (-) i Mara (-).