L’Eurolliga de bàsquet

Mirotic reapareix al Barça i marca diferències a Berlín

L’ala pivot, amb 19 punts i 29 de valoració, va ser el millor en la seva tornada a l’equip després de cinc mesos de baixa per aconseguir un sofert triomf davant l’Alba (86-88)

Clemens Bilans / Efe

2
Luis Mendiola

Nikola Mirotic ha tornat. En tots els sentits. Es va estrenar aquesta temporada i a més es va reservar un paper protagonista en el treballat i sofert triomf al camp de l’Alba Berlín. Els seus 19 punts, 6 rebots, 2 assistències i 3 robatoris en 22 minuts, amb un 29 de valoració, van resultar decisius per amarrar la vuitena victòria a l’Eurolliga (86-88) en un partit que els barcelonistes van afrontar amb les baixes d’Abrines i Sanli i van ser la millor notícia després de la seva llarga absència.

«Sabíem que seria complicat, però aquesta victòria ens permetrà continuar construint», va admetre Mirotic. «Estic content per haver tornat. Va ser especial sentir una altra vegada aquestes sensacions, tornar al camp, ficar alguns tirs i ajudar l’equip».

La incògnita de Mirotic no va trigar a aclarir-se, tot i que Jasikevicius va assegurar, en la prèvia, que cal anar a poc a poc en la seva tornada. Al Mercedes Benz Arena, ja va formar part del quintet titular.  Cinc mesos llargs han passat des del seu últim partit, la final de la passada Lliga, per culpa d’una lesió al tendó d’Aquil·les. I en cinc minuts havia aclarit dubtes sobre la seva inspiració. Una acció interior i dos triples sense error van fer evident que el seu canell segueix intacte i va limitar també la presència de Da Silva, per a qui la tornada a Berlín per enfrontar-se al seu exequip també era especial.

El Barça va mostrar d’inici un joc coral molt efectiu, especialment en atac, amb Laprovittola sumant-se també des de la línia del triple, i això li va permetre jugar amb comoditat, amb avantatges de fins a 11 punts, amb els quals van tancar el primer quart (19-30).

Joc físic

En aquest escenari d’intercanvi de cops adversos, l’Alba Berlín no va trigar a desenterrar el seu perfil més físic. Totes les seves accions es van endurir, sobretot en defensa i el Barça, posat ja en rotacions, ho va acusar amb una apagada ofensiva que va durar cinc minuts i que va permetre l’equip d’Israel González tornar l’equilibri amb un parcial de 10-2. Tres jugadors van ser clau en el canvi d’imatge de l’Alba. El gegant Koumadje, amb els seus 2,24, va passar a dominar el rebot ofensiu i l’encert de Blatt (11 punts en 11 minuts) i Thiemann va desconnectar la defensa barcelonista i va canviar el guió en el descans (46-45).

El Barça va saber arremangar-se en la represa per igualar la intensitat de l’equip alemany i aquest canvi d’actitud va produir també un gir espectacular en el partit. La defensa blaugrana va assecar l’Alba limitant-lo a 11 punts en el període, i va permetre els millors minuts de l’equip de Jasikevicius que es va exhibir amb autoritat amb aparicions fugaces de Higgins, Lapro i Mirotic (57-71, m. 30) i va donar la tranquil·litat necessària als blaugrana per aguantar l’última escomesa de l’equip alemany, que no va abaixar els braços i va arribar a situar-se a un sol punt (86-87) a falta de cinc segons, fins que Mirotic va sufocar la rebel·lió des de la línia de personal.