Bàsquet

Nikola Mirotic es reincorpora al Barça

  • L’estrella blaugrana viatja amb l’equip a Berlín a l’Eurolliga (18.30 hores), immers ja en la recta final de la seva recuperació

  • El jugador mostra el seu perfil més personal al programa ‘Let’s talk’ de l’ACB: «Els diners i la fama no et fan feliç», diu

  •  

Nikola Mirotic es reincorpora al Barça

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La tornada de Nikola Mirotic és més a prop que mai. El jugador hispanomontenegrí, de 31 anys, es troba en la recta final de la seva recuperació, després d’una llarga lesió al tendó d’Aquil·les, que l’ha tingut allunyat de les pistes prop de sis mesos, des del final de Lliga de la temporada passada.

L’estrella blaugrana es va reincorporar dimarts als entrenaments amb tota normalitat, després d’haver treballat en solitari les dues últimes setmanes, i viatjarà amb el grup a Berlín, on els blaugrana s’enfrontaran aquest dijous a l’Alba (18.30 hores, DAZN) en l’11a jornada de l’Eurolliga.

La presència de Mirotic en el partit, malgrat estar inclòs entre els jugadors desplaçats, no està garantida. Tot dependrà del tècnic blaugrana Sarunas Jasikevicius, que vol plenes garanties que el jugador no arrossega cap molèstia de la lesió que l’ha mantingut fora en aquesta primera part de la temporada. El preparador lituà esperarà fins poc abans del partit per prendre una decisió, tot i que les opcions de Mirotic podrien passar també pel matx de Lliga de dissabte a Santiago davant l’Obradoiro (20.45 hores) ja que el Barça viatjarà directament de Berlín a la capital gallega.

L’esperada tornada de Mirotic a les pistes, després de perdre’s 19 partits (nou de Lliga, deu de la competició europea) coincideix amb una entrevista realitzada per l’estrella barcelonista en el programa ‘Let’s talk’ de la web de l’ACB, on els jugadors de la Lliga Endesa se sinceren sobre temes poc habituals. Mirotic parla en el segon capítol del programa,  junt amb Alex Renfroe, jugador del Cobiran Granada, i Dairis Bertans, del Betis, sobre els diners i la fama. «No et fan feliç», apunta.

Experiències als EUA

L’ala pivot del Barça explica la seva experiència a l’NBA i com una situació personal pot canviar en molt poc temps: «He viscut cinc anys als Estats Units i he vist gent que ha passat de no tenir res a tenir milions i quan ho tenen tot, se’ls escapa. El 70% dels jugadors es queden arruïnats», explica Mirotic i revela, en aquest sentit, que té un gran equip al seu voltant que l’ajuda: psicòlegs, assessors de finances, de màrqueting i són les persones que el mantenen amb els peus a terra.

«La fama és un altre tema complicat de portar, ja que en ocasions pot ser asfixiant. «És difícil somriure els dies dolents. Sembla que sempre has de ser feliç», opina.

 

Notícies relacionades

Mirotic assegura que també és fonamental tenir molt clar un pla per quan s’acabi la carrera en el bàsquet. «Molts no saben què fer quan s’acaba la carrera. Sembla que s’acabi el món. Cal treballar més i parlar-ne més perquè els jugadors siguin més conscients i es puguin preparar perquè la vida professional passa molt ràpid», afirma i en el seu cas revela: «Tinc una granja. M’agraden els animals i tinc ovelles i produeixo formatge a Sèrbia. Tot i que he viscut en algunes de les millors ciutats, he sigut un nen de poble i hi tornaré».