Bàsquet

El Bàsquet Girona viu una tarda per oblidar a Vitòria

L’equip d’Aíto encaixa 19 triples, fa aigües en atac i perd clarament un partit en què només se salven les actuacions de Fjellerup (16 punts) i Gasol (16 punts i 9 rebots)

ACB photo

3

Tenia raó Aíto García Reneses, entrenador del Bàsquet Girona, quan divendres li donava «un percentatge petit» de possibilitats de victòria al seu equip al Buesa Arena. Està clar que es pot perdre contra el Cazoo Baskonia, un dels conjunts líders en la classificació i, al mateix temps, el millor atac de la competició. Però aquest mínim percentatge s’esfuma si es juga com han jugat els gironins aquesta tarda a Vitòria. A les excessives pèrdues (16), s’afegeix un atac precipitat i sense idees, i una defensa que ha fet aigües i ha donat massa facilitats. Tantes, que els locals van fer 19 triples, amb un Hommes superlatiu (21 punts). El 95-68 ho explica tot. Una diferència que ja era àmplia al descans (55-23) i que la millora del tercer quart, l’únic bri de llum juntament amb les actuacions de Marc Gasol i Fjellerup (16 punts cada un), no va servir per rebaixar. Setena derrota en nou partits, alarmes enceses i l’enfrontament d’aquesta setmana vinent contra el Breogán que encara guanya més importància.

En 40 minuts, el Bàsquet Girona mai ha tingut cap opció. Cap. Tret d’un tercer període digne, amb una defensa més ajustada i per fi certa clarividència de Quino Colom a l’hora de dirigir, l’actuació en línies generals ha sigut desastrosa. A Vitòria, contra un rival que disposa d’excel·lents anotadors, l’equip d’Aíto ha donat massa facilitats, sempre ha corregut rere la pilota i, quan l’ha tingut, mai ha apostat per la serenitat i la paciència. Per contra, s’ha aventurat a igualar el ritme del seu adversari, i això l’ha portat al suïcidi.

Números negats

En un vist i no vist, el Baskonia s’ha col·locat amb un 25-5 a favor. Horribles números en atac dels gironins, que han tancat el primer quart amb un alarmant 2 de 8 en triples. Les pèrdues, una constant, han pujat fins a la desena a l’arribar al descans, quan ja es perdia per més de 30 punts de diferència (55-23). Només Fjellerup posava cert criteri a l’hora d’atacar. En canvi, tarda per oblidar de Kameron Taylor, precipitat i desesperat, desencertat i superat. Kotsar, des de la línia de tirs lliures, ha situat el màxim avantatge (57-23) abans que, per fi, el Bàsquet Girona es dignés a jugar amb idees, apujant el to defensiu i impedint els llançaments fàcils del contrincant. Baskonia ha començat a fallar els llançaments exteriors i les cistelles a favor han començat a arribar per als catalans. El parcial ha sigut de 0-14. Una mica d’esperança, perquè fins i tot les diferències han baixat dels 20 punts (62-43).

Però aquest equip no té continuïtat i ha tornat a desaparèixer, esborrat del mapa quan els locals s’han tornat a entonar. Hommes, Thompson i Howard han tornat a trobar cistella per fora, mentre que Enoch posava la contundència dins. Així, impossible. Ningú pensava ja en la remuntada, però és que ni tan sols s’ha pogut aguantar el ritme del tercer període, per la qual cosa el partit s’ha tancat gairebé amb un desavantatge de 30 punts. Una feina de por la que té Aíto, que si cada setmana demana que la clau per competir és la millora, avui ha quedat clar que el pas, si s’ha fet, ha sigut cap enrere.